Türkiye Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın üstün zekâlı çocukları hatırladığını dile getirerek, “Milli Eğitim Bakanı, üstün zekâlı çocukları gündemine aldı. Bu konudaki açıklamaları, bize bu çocuklara sahip çıkılacağı umudu verdi.” dedi.



Müfettiş Doğan Ceylan, aylar önce 'Devletin, üstün zekâlı öğrencileri ihmal ettiğine' ilişkin bir açıklama yaptıklarını hatırlatarak, bu haber sonrasında velilerden çok sayıda teşekkür telefonu aldıklarını ifade etti.

Ceylan, bir ay önce MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü'nü ziyaret ettiğini belirterek, “Bu konuda bir çalışmaları olup-olmadığını sorduğumda, bu konuda kapsamlı bir çalışma yapıldığını ifade ettiler. Bakanlığın bu tür birçok çalışmasının uygulanamadan raflara kaldırıldığına tanık olmuşuzdur. Bu çalışmanın sonuçlandırılması konusunda tereddütlerim vardı. Mili Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin arasında yapılan eğitim protokolü sırasında, Bakan Dinçer’in açıklamaları arasında bu konuda gündemindeydi.

Bakan, ‘Özel rehberlik gerektiren veya üstün zekâlı çocuklarımız varsa onların hepsine yönelik özel programlar yapacağız. Özürlü ve üstün zekâlı çocukların ihtiyaçlarına göre programlara yönlendirilmelerini sağlamak ve ayrıca sığınma evlerindeki kadınlarımız için de eğitim programlarını özel bir önemle uygulamaya karar veriyoruz' açıklamasında bulundu. Bu açıklama, artık ülkenin üstün zekâlı çocuklarına değer verileceğini gösterdi.” diye konuştu.

Doğan Ceylan, kafasına koyduğunu yapacağından hiç kimsenin artık tereddüt etmediği Bakanın, bu söylemi üzerine yakın bir zamanda bu çalışmanın sonuçlandırılarak uygulamaya konulacağını düşündüklerini dile getirdi.

"Bu çocuklar, bizim için birer hazine değerinde." diyen Ceylan, “Onlar, ülkemizi gelecek yüzyıla taşıyacak, sadece ülkemizin değil dünyanın geleceğine yön verecek çok özel bireyler. Bu çocukların eğitimi için Milli Eğitim Bakanlığınca yeterli sayıda yatılı ve gündüzlü eğitim kurumu açılmalı, özel kurumlarda alacakları eğitimin giderleri de bakanlıkça karşılanmalıdır.” şeklinde konuştu.