DSP Genel Başkanı Masum Türker Kanal A televizyonunda Osman Yılmaz'ın sorularını yanıtladı.

“ASGARİ ÜCRET VERGİDEN MUAF OLACAK”


DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Biz her evden en az bir kişiye iş imkanı yaratacağız. İnsanlara parayı şu ya da bu ad altında değil, iş yaratarak sağlayacağız. İş güvencesini tesis edeceğiz. Emeğiyle çalışanların ezilmesine izin vermeyeceğiz. Herkesin gelir elde edebildiği, asgari ücretin vergiden muaf tutulduğu bir düzen kuracağız” dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP’nin her evden en az bir kişiye iş imkanı sağlayacağını belirtirken “Herkesin gelir elde edebildiği, asgari ücretin vergiden muaf tutulduğu bir düzen kuracağız” dedi.

Türker, Kanal A Televizyonu’nda ‘Öğlen Bülteni’ne konuk oldu ve Osman Yılmaz’ın yönelttiği soruları yanıtladı. “DSP’nin oy pusulasındaki yeri kurada 24 çıktı. Bu avantaj mı, dezavantaj mı?” sorusu üzerine Türker, “Pusulanın sonunda ya da başında yer almak önemli değil. Önemli olan partilerin ülke için neler yapacağıdır. Vatandaşımız zaten kime oy vereceğinin bilincindedir. Biz pusulaya bakınca gülümsüyoruz ve diyoruz ki, ‘Hepsini geç, DSP’yi seç’…” diye konuştu.

Türker, ‘Demokratik Birliktelik’ çalışmaları hakkında bilgi istenmesi üzerine, DSP’nin şimdilik üç partiyle anlaştığını, bunların Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Halkın Yükselişi Partisi ve Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi olduğunu söyledi. DSP lideri, “Bu arkadaşlarımız, partilerini temsilen bizim listelerimizden aday olacaklar. Başka bazı partilerle de görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bir iki gün içinde bunlar da sonuçlanacak. Amacımız, Parlamento’ya mevcut siyasi partilerin dışında yeni bir siyasi parti grubunun da girmesini sağlamaktır. Biz buna talibiz” dedi.

YÜZDE 14-17 ARASINDA BİR OY HEDEFLİYORUZ

DSP’nin hedefi konusunda yöneltilen bir soru üzerine de Türker şunları söyledi:

“Bugün DSP’nin fiili oyu yüzde 10’un üstündedir. Biz ‘Demokratik Birliktelik’ ile yüzde 14-17 arasında bir oy hedefliyoruz. Oyunu AKP’ye, CHP ve MHP’ye vermeyeceğini belli eden yüzde 18 ile 20 arasında değişen bir kitle var. Biz bu kitlenin belli bir oranda oyunu aldığımız zaman, oy oranımız yüzde 17-18’leri bulacaktır. Biz bu seçmeni partimize yöneltmeye çalışıyoruz.”

Türker, “CHP’nin sol oyları toplayacağı yönünde de bir beklenti var. Siz ne düşünüyorsunuz? CHP bir alternatif mi?” sorusuna karşılık şu yanıtı verdi:

“Ben CHP’yi alternatif olarak görmüyorum. CHP bugüne kadar ne yaptıysa, seçildiği takdirde, ister iktidar ister muhalefet olsun, yine aynı şeyi yapacaktır. Bir rüzgar yaratılmak isteniyor, medya da bu rüzgara destek veriyor. Aslolan, herkesin kendi ideolojisine, kendi yaklaşımına kendi partisine oy vermesidir. Yoksa ‘Bir rüzgar geldi…’ deyip halkın oraya yöneleceğini varsaymak yanlıştır. Bazen rüzgar ters de eser, ters esince de gemiler alabora olur. Zaten o rüzgar da etkisini yitiriyor.”

HER EVDEN EN AZ BİR KİŞİYE İŞ İMKANI SAĞLAYACAĞIZ

Türker, vatandaşlara seslenerek “Her evden en az bir oy istiyoruz. Çünkü biz uzlaşmadan, demokratik yaşamdan, tam demokrasiden yana bir partiyiz. Her türlü darbeye, özgürlüğü kısıtlayan her türlü davranışa karşıyız. Bu nedenle gelin, birlikte barajı yıkalım” diye konuştu.

“Halkımızın barajı yıkacağına inanıyoruz” diyen Türker, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz her evden en az bir kişiye iş imkanı yaratacağız. İnsanlara parayı şu ya da bu ad altında değil, iş yaratarak sağlayacağız. İş güvencesini tesis edeceğiz. Emeğiyle çalışanların ezilmesine izin vermeyeceğiz. Herkesin gelir elde edebildiği, asgari ücretin vergiden muaf tutulduğu bir düzen kuracağız.”