YALOVA’da, 15’inci Uluslararası Balkan Festivali kapsamında 'Balkan Gecesi' düzenlendi. Gecede Türk kökenli Bulgaristanlı şarkıcı Esil Duran konser verdi.
Yalova Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kurtuluş Şenlikleri’ kapsamında 15’inci Uluslararası Yalova Balkan Festivali gerçekleşti. Yalova Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) ile ortaklaşa düzenlenen gece Yalova Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda yapıldı. Geceye Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman, Taşköprü Belediye Başkan Nedret Gülen, Yalova BAL-GÖÇ Başkanı Lütfi Özgür, Bulgaristan’daki Türk milletvekillerinden Burgaz Milletvekili Hüseyin Hafızov ile Durhan Mustafa, Taşköprü’nün kardeşi olan Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman ile soydaşlar katıldı.
AKRABALIK BAĞLARINI GÜÇLENDİRECEK
Gecede konuşma yapan BAL-GÖÇ Başkanı Lütfi Özgür, organizasyonun Balkan şehirleri arasında dostluk ve barışı geliştirmek amacıyla düzenlendiğini belirterek, "Etkinliğin Balkan ülkeleriyle akrabalık bağlarını güçlendireceğini umuyoruz. Bilindiği üzere Yalova’nın yarısından fazlası Balkan kökenli. Ayrıca Yalova’mızda son göç ile birlikte 8 bine yakın AB vatandaşı soydaşımız bulunuyor" dedi.
Gecede Bulgaristanlı Türk şarkıcı Esil Duran sahne aldı. Amfi tiyatroda bulunan soydaşlara müzik ziyafeti çeken sanatçı, Türkçe şarkıları da söyledi. Yalova’da ve Türkiye’de olmaktan, Bulgaristan’da bir Türk olarak yaşamaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Esil Duran, büyük alkış aldı. Sanatçıya Taşköprü Belediye Başkanı Nedret Gülen ve Dernek Başkanı Lütfi Özgür çiçek ve plaket verdi.

FOTOĞRAFLI