Beyin kanaması nedeniyle tedavi gören sanatçı İbrahim Erkal'ın beyin ölümünün gerçekleştiği ancak hayati fonksiyonlarının devam ettiği belirtildi.
Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren ses sanatçısı İbrahim Erkal ile ilgili hastaneden açıklama yapıldı. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği adına Doc. Dr. Necdet Sağlam yaptığı açıklamada, “Geldiğinden beri derin koma tablosu var. Bu tabloda bir düzelme olmadı. En son bugün yapılan tıbbi değerlendirmede hekimlerimiz beyin ölümünün gerçekleştiğine dair tespitleri yaptılar. Fakat kalp de diğer oranların hayatiyeti yaşamsal destek ünitemizde sürdürülmektedir" dedi.

İLK 72 SAAT ÖNEMLİ

Sağlam açıklamasının devamında, “Yaklaşık 48 ile 72 saatlik bir süre öngörülüyor, hayati fonksiyonlarının devam edebilmesi için. Hep beraber bekleyeceğiz. Ailenin kararı olursa uygulayacağız ama biz tıbbi desteğimizi devam ediyoruz. Biz hayati fonksiyonları sürdüğü sürece desteğe devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Erkal'ın menajeri Hakan Özkul'da ilk etapta 72 saatlik süreci bekleyeceklerini söyledi.

ERKAL'IN KADEŞİ: “UMUDUMUZU KESMİYORUZ"

Kardeşi Abdullah Erkal ise, “Görünen tablo bu. Yine de rabbimizden umut kesmiyoruz. Dua edin lütfen. Kalp atışları devam ettiği sürece mevlam neylerse güzel eyler. Kimseyle görüşmedik. Hocamdan bilgisini aldık. Beklemekten başka çaremiz yok" şeklinde konuştu.
Doc. Dr. Sağlam, son olarak, Erkal'ın hastanedeki ilk değerlendirmede yaşamsal fonksiyonlar açısından değerlerin düşük olduğunu tedavi sürecinde de düşük olduğunu şuan ise beyin ölümünün gerçekleştiğini dile getirdi.
Açıklamanın ardından Sanatçı İbrahim Erkal'ın yakınları hastane önünde beklemeye devam etti.