Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, () - YÖNETMENLİĞİNİ Yüksel Aksu’nun yaptığı, Cem Yılmaz’ın başrolde oynadığı ‘İftarlık Gazoz’ filminin Tekirdağ galasında oyuncular izleyicilerle buluştu. Yönetmen Aksu, filmin kısa sürede 500 binin üzerinde izlendiğini ifade ederek, "Çok daha iyi olacak" dedi.
Komedyen Cem Yılmaz’ın başrolünde yer aldığı 'İftarlık Gazoz' filminin yönetmeni Yüksek Aksu ve oyuncular Berat Efe Parlar, Ümmü Putgul ile Yılmaz Bayraktar Tekirdağ’daki bir AVM de izleyicilerle buluştu. Film gösterimi öncesinde soruları yanıtlayan yönetmen Yüksek Aksu, Tekirdağ’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Bu güzel şehirde bulunmak bizim için gerçekten çok güzel bir anı, vallahi billahi ben Tekirdağ köftesi için geldim. Tekirdağ'ın kültürel olarak da çok kıymetli bir şehir olduğunu bildiğimiz içinde biz ekipçe koşa koşa geldik. Bu bir Anadolu turnesi aslında Kocaeli’de başladık, Tekirdağ'da devam ediyoruz, Akdeniz, Ege, Karadeniz ve İç Anadolu olmak üzere. Açıkçası ben seyircinin ayağına gitmeyi seviyorum."
"CEM YILMAZ'A BAĞIRAMAYINCA"
Aksu, kendisiyle çalışmanın zor olduğunu, Cem Yılmaz’a bağıramadığı için diğer oyunculara yüklendiğini söyledi. Oyunculuk konusunda ‘kül yutmaz’ bir yönetmen olduğundan bahseden Aksu, şöyle konuştu:
"Benimle çalışmak zordur. Bir de oyunculuk konusunda kül yutmam. Artislik, hava, civa yutmam yani. Atıyorum bir sahur sahnesi yoksul sofrası ise tek çeşit yemek olacak. Salata olmayacak, yoğurt kabıyla konulacak ya da domates ikiye elle bölünecek. Bunları oyuncu getirmezse bende zaten cebimde hazırdır. Getirirse severim, getirmezse de ver odunu, ver azarı. Birde Cem Yılmaz'a bağıramayınca bunlara bağırmak zorunda kalıyordum."
"TRAKYA FİLMİ ÇEKMEK İSTERİM"
Trakya ile ilgili bir projesinin olup olmadığı sorulması üzerine konuşan yönetmen Yüksek Aksu, bu bölge için ciddi bir sempatisi olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Trakya, kendine özgü bir kültürü olan bir yer. Koskoca bir Trakya'nın çok büyük bir arkeolojik bir de tarihi var. Açıkçası kesin söz vermemeyim ama ben bir tane coşkulu ve taşkın bir Trakya filmi yada Tekirdağ filmi, dizi olur, film olur isterim. Turne yoğunluğu bitsin kafamda bir iki proje var. Belki Ege için düşündüklerimizi buraya aktarırız."
Geçen 29 Ocak’ta vizyona giren filmin kısa sürede 500 binin üzerinde kişi tarafından izlendiğini anlatan Aksu, çok daha iyi olacağını ekledi.

FOTOĞRAFLI