TÜRKİYE’de yaşayan profesyonel Kübalı müzisyenlerden oluşan Son de Küba Orkestrası, Avcılar’da 400 kişiye konser verirken, Latin dansı eğitmenleri ve bazı öğrenciler sahnede gösteri yaptı.

Avcılar’da belediyenin ücretsiz kültür etkinlikleri kapsamında Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki 400 kişilik Yıldız Kenter Sahnesi’nde düzenlen konser Latin Amerika müziğini sevenlerin büyük ilgisini çekti. Konser sırasında aralarında Ajda Pekkan'ın 'Kim Ne Derse Desin', ‘Duman’ın üne kavuşturduğu ‘Senden Daha Güzel’ ve Ayten Alpman’ın ‘Ben Böyleyim’in de bulunduğu bazı şarkıları da Türkçe söyleyen grup üyeleri izleyicilerden kendilerine eşlik etmelerini istedi.

İstanbul’da 2011 yılı sonlarında Latin Amerika ve Karayipler'e özgü müziği yaşatmak ve yaymak amacıyla kurulan Küba'nın otantik ezgilerinin izlerini taşıyan grup ‘Son montuno’, ‘Salsa’, ‘Cha Cha’, ‘Bolero’, ‘Cumbia’, ‘Bachata’, ‘Merengue’ ve Reggaeton danslarından örnekleri seslendirdi. Latin dans eğitmeni Haydar Yıldız başta olmak üzere bu müziği sevenler zaman zaman sahneye çıkarak orkestranın hareketli müziğinde dans etti. Gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını belirten grup üyeleri konser sonunda izleyicilerle selfie çektirdi.