Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI(Sakarya), ()- DÜNYA Süpersport Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, ALS hastalığına dikkat çekmek için başa buzlu su dökme kampanyasına tepki gösterdi. Sofuoğlu, Sosyal medya hesabından Somali'de kendisinin açtırdığı su kuyusunun fotoğrafını paylaşırken Türkçe ve İngilizce olarak "Bu kampanyaya katılmıyorum. Bence gösterişten başka bir şey değil" diye eleştiride bulundu.
ABD'de ALS hastalığına dikkat çekmek amacıyla başlatılan ve ülkemizde de hızla yayılan sinir sistemi hastalığı Amiyotropik Yanal Skleroz'a (ALS) dikkat çekmek amacıyla başlayan baştan aşağı buzlu su dökme kampanyasına dünyaca ünlü motosikletçi Kenan Sofuoğlu tepki gösterdi. Sofuoğlu, sosyal medyadaki hesabında 'Ice Bucket Challenge' kampanyasının yardımdan çok gösteriş amacıyla yapıldığına dikkat çeken Sofuoğlu, paylaşımında bu kampanyaya katılmayacağını belirterek Türkçe ve İngilizce olarak "Yaradanın bize bahşetmiş olduğu en kıymetli nimeti suyu, medya dünyasında kişisel gösteriş ve reklam kampanyasına dönüştürüp heba etmek yerine, bu nimeti bulamayan insanlara yardım etmek bize yakışır" dedi.
Kenan Sofuoğlu eleştirisini yaptığı paylaşımında 2011 yılında Somali'de açtırdığı su kuyusunun, "Resim 2011 yılında çekilmiş. Tabii ki hayır işi reklam için yapılmaz. Resmi paylaştım çünkü bizi bu konuda eleştirenlere gelsin" diye yazdı.