TİYATRO ,sinema ve dizi oyuncusu Sarp Akkaya, evliliği düşünmediğini söyledi.
Akkaya, Birleşik Arap Emirlikleri'nden yayın yapan MBC4 kanalı için Zeynep Özek'in hazırladığı 'Turki Ekstra' programında soruları yanıtladı. Sunucu Liana Dahdouh'un sorularını yanıtlayan Akkaya, oynadığı 'Suskunlar' ve 'Ezel' dizilerinde çok sert karakterleri canlandırdığını, senaristlerin Türk dizilerinde alışılagelmiş kötü ya da sert adam çizgisini başarıyla bir boyuta taşıdıklarını anlattı. Ezel'deki 'Tevfik Zaim' veya 'Suskunlar’daki ‘Sarı Bilal’ karakterlerinin keskin karakterler olduğunu ancak duygusal da bir yönleri de olduğunu ifade ederken, şöyle dedi:
"Ezel'; Türk dizileri hem benim kariyerim için bir dönüm noktasıydı. Daha önce bu kadar çok Flashback yoktu bence. Onu sektöre kattığımı ve iyi oynadığımı, iyi bir matematikle yazılmış olduğunu düşünüyorum. Bir dizinin başarıya ulaşabilmesi için senaryonun çok iyi, dahiyane olması, iyi yönetmen ve yapım şirketi olması gerekir. Bareber çalıştığım ve halen görüştüğüm arkadaşlarım var: Kenan İmirzalıoğlu, Rıza Kocaoğlu, Barış Falay, Yiğit Özşener, Cansu Dere ile Ezel’den beri dostluğum baki ve devam ediyor. Her işten 1-2 arkadaş edinip ayrılıyorum. Bu işlerin en büyük kazancı galiba arkadaşlar oluyor."
Sarp Akkaya, Türkiye'deki komedi yapımlarına fazla gülmediğini ifade ederken, "Benim güldüğüm işe çok küçük bir kesimin güldüğünü düşünüyorum. O yüzden komedi yapmam biraz zor görünüyor" dedi.
Sunucunun Cansu Dere ile görüntülenmesi ardından birçok değerlendirme yapıldığını hatırlatması üzerine Akkaya, insanların özellikle televizyonda gördükleri insanların özel yaşamını merak ettiklerini kaydederek, "Bir yerde bir insanla kahve içiyorsunuz ve altına hayal ürünü bin tane şey yazılabiliyor. Bunların bir sonu yok. Magazin sektöründe işini iyi  ve kötü yapanlar da vardır. Magazinin Türkiye’de dergi olarak çıkması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemin bugünün, yakıntarihini okuduğum gazetede magazinin gereksiz olduğunu düşünüyorum" dedi.
Bir soru üzerine "Evliliği düşünmüyorum" diyen Sarp Akkaya, 'Ezel' ekibi için yapılan davet kapsamında katıldığı Dubai, Abu Dabi seyahatlerinden etkilendiğini vurgularken, "Formula 1 pistinde araba kullandım, aklıma geldikçe yüzüm gülüyor. Çok keyifli bir andı. Orada kendini Türkiye’deymişim gibi bir his kapladı içimi çünkü Türkiye’deki kadar hayran sayısı vardı. 3-4 gün kaldık. Hayatımda duyduğum en güzel ezan sesini orada işittim Dubai’deki bir camide çok güzeldi" diye konuştu.
 
FOTOĞRAFLI