Saffet YENİGÜN/KEMER (Antalya), () - ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen Red Bull Sea to Sky enduro motosiklet yarışları kapsamında Manga grubu konser verdi. Grubun bateristi Özgür Can Öney, sahneye enduro motosikletiyle çıktı.
Bu yıl 5'incisi düzenlenen ve 27 ülkeden 240 yarışçının katılımıyla gerçekleşecek Red Bull Sea to Sky motosiklet yarışları, dün gece Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda Dj Mehmet Cavcı ve Manga konseriyle başladı. Sahneye çıkan Dj Mehmet Cavcı'nın izleyenleri coşturduğu etkinlikte, Sea to Sky yarışlarına katılacak yarışçılar tanıtıldı.
'KEMER MARKA OLDU'
Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, daha önce Dünya Ralli Şampiyonası'na ev sahipliği yapan ilçede başka bir uluslararası yarışmayı düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi. Sea to Sky enduro yarışlarıyla tüm dünyanın güzünü Kemer'e çevirdiğini aktaran Başkan Gül, "Yarışlara bu kadar fazla katılım olması ve başlangıcının bu kadar coşkulu olması bizleri çok mutlu etti. Her yıl daha iyisini yapmaya çalışacağız. Kemer artık enduro yarışlarında bir marka olmuştur" dedi.
MANGA İZLEYENLERİ COŞTURDU
Başkan Gül'ün konuşmasından sonra Manga grubunun bateristi Özgür Can Öney, enduro motosikletiyle sahneye geldi. İzleyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Önay'ın ardından sahneye grubun diğer üyeleri de geldi ve konser başladı. Manga grubu sevilen parçalarıyla konseri izleyenleri coşturdu. Konser sonunda Başkan Mustafa Gül, grubun üyelerine teşekkür plaketi verdi.
YARIŞ BUGÜN BAŞLIYOR
Yarışçıların deniz seviyesinden Tahtalı (Olimpos) Dağı'nın 2365 metre yüksekliğindeki zirveye ulaşmak için mücadele edeceği Red Bull Sea to Sky organizasyonunun 1'inci etabı, bugün saat 15.30'da Kumsal Yarışı ile başlayacak. Yarışçılar toplu başlangıç yaparak etrafı çevrilmiş, yuvarlak bir parkurda mücadele edecek. Yarışın 2'nci gününde patika ve çakıl yollardan geçerek Beydağları'nın eteklerine varacak yarışçılar, Orman Yarışı'nda yaklaşık 75 kilometrelik etabı tamamlayacak.
28 Eylül'deki final günü Red Bull Sea to Sky'ın ana yarışı ise kumsalda başlayacak ve katılımcıları adeta denizden gökyüzüne çıkaracak. Tahtalı Dağı Yarışı, özellikle altın madalyayı hedefleyen yarışmacılar için en zorlu etap olarak biliniyor. Zira yarışmada altın madalyayı, sadece 2365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı zirvesinde bulunan Red Bull bitiş kemerine ilk ulaşan yarışçı kazanacak. Red Bull Sea to Sky 2014'te yarışmacılara toplamda 20 bin Euro ödül verilecek.

FOTOĞRAFLI