ORHAN Gencebay, hayat arkadaşı Sevim Emre ile birlikte yeğeni ve manevi oğlu olan, yaptığı tarihsel çalışmalarla bilinen Halk Müziği şarkıcısı Recep Ergül için Bursa'nın İnegöl ilçesinde kız istedi. AK Parti Bursa Milletvekili aday adayı Nevin Kanar'ın güzel kızı Setenay Kanar'ı yeğenine isteyen Gencebay, genç çiftin söz yüzüklerini taktı.

Orhan Gencebay’ın yeğeni Recep Ergül'ün annesi umre ziyaretine gitmek için İnegöllü Kanar Ailesi'nin kızları olan psikolog Setenay Kanar'ın sahibi olduğu İstanbul'daki bir organizasyon firmasına başvurdu. Kafile ile birlikte umre ziyaretine giden Recep Ergül'ün annesi, bu sırada tanıştığı Setenay Kanar'ı çok beğendi. Anne Ergül, Setenay Kanar'ı oğlu Recep Ergül ile tanıştırmak isterken, genç kızdan da olumlu yanıt alınca ilk adım atılmış oldu.

ORHAN GENCEBAY İSTEDİ
Ergül Ailesi'nde hazırlıklar tamamlanırken, kız isteme işini damat adayının akrabası olan Orhan Gencebay'ın yapmasına karar verildi. Ergül Ailesi ve hayat arkadaşı Sevim Emre ile birlikte İnegöl'e gelen Orhan Gencebay, Setanay Kanar'ın dayısı olan İnegöllü iş adamı İzzet Yaprak'ın Mahmudiye Mahallesi Şehrizar Konaklarındaki evinde "Allah'ın emri, Peygamberin kavli ile" diye sözlerine başlayarak Setenay Kanar'ı, yeğeni Recep Ergül için ailesinden istedi. 

SÖZ YÜZÜKLERİ TAKILDI
Orhan Gencebay, hayat arkadaşı Sevim Emre, ünlü hafız ve bestekâr Amir Ateş ve çok sayıda tanınmış isim, Recep Ergül ve Setenay Kanar'ın mutlu günlerine şahitlik etti. Aile arasında yapılan sade bir törenle Setenay Kanar ve Recep Ergül’ün söz yüzüklerini Orhan Gencebay ve Amir Ateş taktı. Törenin ardından genç çift, Ergül ve Kanar aileleri ile Orhan Gencebay, Sevim Emre, Amir Ateş, Keriman Ateş, Menajer Hakan Çakmaktaş ve aileler ile birlikte İnegöl köftecisinde akşam yemeği yedi.