Karayipli seksi şarkıcı Latin güzeli Nicki Minaj'ın, ''Starships" adlı parçasının klibi, RTÜK'ten veto yedi. Klibi çok müstehcen bulan RTÜK, müzik ve eğlence kanalı, HITS NR1 adlı TV'ye, uyarı cezası verdi.

RTÜK İzleme Dairesi klibe ilişkin bir rapor hazırladı. Raporda, ''9 Mayıs 2012 günü yayınlanan görüntülerde, şarkıyı seslendiren sanatçı, son derece açık saçık giysiler ve aksesuarlar eşliğinde, kadın cinsiyetini cinsel meta olarak sergilemekte, mahrem söz ve davranışlar ihtiva eden görüntüler eşliğinde ekrana gelmektedir. Klipte sekse davetten söz etmektedir " denildi.

KADIN BEDENİNİ ARZULAYAN İÇERİKTE FİGÜRLER

Klipte yere alan erkeklerin de, ''Kadın bedenini arzulayan içerikte figürler yaptıkları" savunuldu. RTÜK üyeleri de klibi izledi ve müstehcen buldu. TV kanalına ''Çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde yayın" nedeniyle, uyarı cezası verdi. Yayının tekrarı halinde ise, para cezası uygulanacağı belirtildi.

Karayipler'de yer alan ada ülkesi Trinidad-Tobago doğumlu olan 29 yaşındaki Nicki Minaj, Hip-hop tarzı şarkıları ile ön plana çıkıyor.

ABD Billboard listelerinde ön sıralarda yer alan sanatçı, seksi kıyafetleri ve tavırları ile dikkat çekiyor. Minaj, underground müzik ödüllerinde, yılın en iyi kadın sanatçısı ödülünü de kazanmıştı. RTÜK, Karayipli Latin güzeli Nicki Minaj'ın, klibini çok müstehcen buldu ve müzik kanalı HITS NR1'e uyarı cezası verdi.