Nehir Erdoğan, 'kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde kabul etmek veya bulundurmak' suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kamuoyunca tanınan isimlere yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve ‘içici olduğu’ gerekçesiyle dosyası ayrılan oyuncu Nehir Erdoğan, ‘kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde kabul etmek veya bulundurmak’ suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre; Mahkeme ceza ile ilgili olarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Erdoğan 5 yıl içerisinde suç işlemezse ceza verilmemiş sayılacak.

'BERAATİMİ İSTİYORUM'

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya 2 yıla kadar hapsi istenen oyuncu Nehir Erdoğan da katıldı. Mahkemede ilk kez ifade veren Erdoğan, Türkiye sınırlarında hiç uyuşturucu kullanmadığını belirterek, “Amsterdam’da bir kere denedim. Türkiye’de kullanmadım. Buna yönelik iddialar doğru değildir. Uyuşturucu kullanmıyorum. Beraatimi istiyorum” dedi. Duruşmanın görüldüğü İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, dosyayı karara bağlayarak Erdoğan’ı önce uyuşturucu kullanmak suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından indirim uygulayarak 10 ay hapis cezasına çevirdi. Sonra da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.