İcra memurları, polis eşliğinde televizyon ve bilgisayarları götürürken, koltuklar bu akşamki oyun için sökülmedi. Müjdat Gezen'in Bursa'daki müdürü Can Bana, borçlarını ödediklerini belirterek, "Mağdur duruma düşürüldük. Ödediğimiz bir meblağ yüzünden icra işlemi yapıldı. Avukatlarımız gerekli itirazı yapacak" dedi.

KOLTUKLAR ÇARŞAMBA GÜNÜ SÖKÜLECEK

Bursa'da geçen yıl hizmete açılan Müjdat Gezen Kültür Sanat ve Eğlence Merkezi binasının inşaatı için malzeme veren firma, alacakları ödenmediği iddiasıyla icra işlemi başlattı. İnşaat firması ödenmeyen ücret için sanat merkezindeki eşyalara haciz koydurdu. Sanat merkezine gelen avukat ve icra memurları, sanat merkezinde bulunan bilgisayar, LCD televizyon ve kumandaları aldı. Akşam tiyatro oynanacağı için tiyatronun koltukları sökülmedi. Koltuklar çarşamba günü sökülecek.

MASRAFLAR 92 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

Binanın yapımı için malzeme temin eden firma, 80 bin liralık fatura borcunu ödemediği iddia edilen Müjdat Gezen Tiyatroları Limited Şirketi'ne icra takibi başlattı. Bursa 15. İcra Dairesi'nce başlatılan işlemlerin ardından harekete geçen inşaat firmasının Avukatı Saygun Çelebi, 6 Aralık gününden bu yana ödenmeyen borcun faizi ve dosya masrafları ile birlikte 92 bin liraya yükseldiğini belirterek, haciz kararı aldırdı.

Öğle saatlerinde haciz memurları ile Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki içinde 2 tiyatro salonu, kurs salonu, kafeterya ve işyerleri bulunan sanat ve eğlence merkezine gelen Avukat Saygun Çelebi, polis eşliğinde haciz işlemlerine başladı. Daha önce kayda geçirilen bilgisayarlar ve LCD televizyonlar yerlerinden sökülerek kamyonete götürüldü. Tiyatro salonunda bulunan koltuklar ise akşam oyun oynanacağı için sökülmedi. Ancak koltuklar çarşamba günü sökülerek depoya kaldırılacak.

İCRA MEMURLARIYLA ODAYI GEZDİ

Müjdat Gezen Sanat Kültür Eğlence Merkezi İşletme Müdürü Can Bana, icra memurlarıyla birlikte odaları gezdi. Kendilerinin bu parayı ödediklerini söyleyen Bana, "Bizim parayı ödediğimiz kişiyle malzeme satın aldığı şahıs arasında alacak verecek tartışması yaşanmış. Bunun üzerine malzeme satın alınan firma, malzemelerin ücretini bizden talep etti. Mağdur duruma düşürüldük. Karşı tarafın avukatları bu parayı ödediğimizi bildiği halde gelip bize icra işlemini başlattılar. Bizim avukatlarımız da gerekli itirazı yapacaklar. Müjdat Gezen de önümüzdeki günlerde bu konuda gerekli açıklamayı yapacaktır. Son derece üzücü bir olay. Yargıya güveniyoruz. Adalet elbet yerini bulacaktır" dedi.

İcra memurları ise 6 monitör, 2 bilgisayar kasası, bir tane LCD televizyon ve 2 yazıcı görevliler tarafından götürüldü