Gülhan DEMİRCİ/MERSİN, () - MERSİN'in merkez Mezitli İlçesi'ne gelen modacı Barbaros Şansal, 'Kadın Üretici Pazarı'nı gezdi.
Mezitli Belediyesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen modacı Barbaros Şansal, Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Sembol Tarhan ve mahalle muhtarlarıyla birlikte Özgecan Kadın Üretici Pazarı'nda düzenlenen pilav gününe katıldı. Üretici kadınlarla buluşan Şansal, hazırlanan tavuklu pilavdan yedi. Kadınların büyük ilgi gösterdiği ünlü modacı, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Belediye Başkanı Tarhan, kadın üretici pazarlarını önemsediğini belirterek, Barbaros Şansal'ın ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Kadın Üretici Pazarı'nda tüketiciden üreticiye doğal ve organik ürünler sunuluyor. Kadın üretici pazarlarımız, kadınlarımızın özgürleşmesinde, öz güvenlerinin gelmesinde yararlı oluyor. Kadınlar burada hem sosyalleştiler hem de ekonomik yönden güçleniyorlar. Düzenledikleri pilav gününde ikramlarda bulundular, çok teşekkür ediyorum. Herkesin kadınlarımıza destek olmasını bekliyorum" dedi. Tarhan, önümüzdeki günlerde Eski Mezitli yolunda 5'inci Kadın Üretici Pazarı açacaklarını da sözlerine ekledi.
Barbaros Şansal ise vatandaşları kadın üretici pazarlarına davet ederek, "Anaların bağrından, Anadolu'nun yurdundan Mezitli'den sesleniyoruz. Gördüğünüz gibi kirlenmemiş gönüllerin, tertemiz ürünlerin, özgür toprakların tam içinden sesleniyoruz. Sağdaki soldaki naylon torbalı süper marketlerde almayın gelin bu ülkede örnek teşkil etmiş, kadının emeğini yüceltmiş, erkeğiyle el ele gönül gönüle vermiş kadın pazarını ziyaret edin" dedi.
MAYRUK VE İPEKÇİ'NİN SAĞLIK DURUMU İYİ
Şansal, Yıldırım Mayruk'un ve Cemil İpekçi'nin hasta olduğu iddialarına da şöyle yanıt verdi:
"Yıldırım bey gayet sağlıklı dün akşam bir manken yarışmasında jüri üyesiydi. O kadar sağlıklı, o kadar aydınlık o kadar güzel ki Başbakan, Cumhurbaşkanı, medya patronlarının eşleri, on bin kadının dikişini dikti. O yüzden o daha çok diker. Yani onu hasta ilan edenler biraz kendilerine üzülsünler. Cemil İpekçi de çok iyi. Geçen Hollanda Rotterdam'da beraberdik. Cemil de iyidir, hepsi iyidir."
Son dönemde Türkiye'de giyimin şeklinin değiştiğini bir modacı olarak da bunu yadırgadığını kaydeden Şansal, sözlerini şöyle tamamladı:
"Son dönem de ne olduysa oldu, insanlar çok farklı giyinmeye başladı. Anlamak mümkün değil. Bu ülke ya soyunuyor ya örtünüyor. Gelin yeniden giyinmeyi öğrenelim."

FOTOĞRAFLI