Osman URAS / BODRUM(Muğla) () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Karadenizlilerin Yayla Şenliği'nde horonlar tepilirken, yöresel lezzetlerin tadına bakıldı. Türkücü Mustafa Topaloğlu ile televizyoncu Mesut Yar'ın 'Ben seni sevdiğimi' adlı parçada yaptığı düet beğeni topladı.
Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yayla Şenliği'nde, renkli görüntüler ortaya çıktı. Kızılağaç Mevkisi'ndeki şenliğe bazı resmi kurum ve daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Yöresel ürün stantlarının açıldığı şenlikte hamsi, Akçaabat köfte, karalahana sarması, laz böreği, mısır ekmeği, turşu kavurması gibi yöresel lezzetler sunuldu. Karadenizli işadamı Osman Şirin'in 26 yıl önce Bodrum'da mucidi olduğu sebzeli döner, beğenilen lezzetler arasındaki yerini aldı. Vatandaşlar etkinlik alanı çevresinde, piknik yaptı. Canlı müzik eşliğinde saatlerde horon tepildi. Karadenizliler sahne alan sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirmek ve özçekim yapmak için birbiriyle yarıştı.
BEĞENİ TOPLAYAN DÜET
Karadenizli şarkıcılar Sait Uçar, Gizem Kara ve Meryem Akyüz'ün de sahne aldığı şenliğe; Mustafa Topaloğlu ile ünlü televizyoncu Mesut Yar'ın birlikte yaptıkları düet damgasını vurdu. Sahneye davet edilen Mesut Yar, bir süre şenlik alanındakilerle sohbet etikten sonra Mustafa Topaloğlu'nu anons etti. Sahneye gelen Topaloğlu, Yar'dan birkaç şarkıyı seslendirmesini istedi. Bunun üzerine sahnede kalan Yar, performansıyla profesyonel sanatçılara taş çıkardı. 'Sarı Gelin' ve 'Ormancı' adlı türküyü söyleyen Yar'a, Topaloğlu da eşlik etti. Yar ile Topaoğlu'nun 'Ben seni sevdiğimi' adlı parçada yaptığı düet beğeni topladı, alkış aldı. Ekranların tanınmış iki ismi, esprileriyle de güldürdü. Ardından korsede tek başına devam eden Topaloğlu 'Muallim', 'Çukulata sevgilim' adlı şarkılarıyla keyifli dakikalar yaşattı. Sahnede fıkra da anlatan Topaloğlu, güldürdü. Etkinliğe katılanlar stres atıp güzel bir gün geçirdi.
Üç yıl önce kurulan ve yaklaşık bin üyesi bulunan Bodrum Yarımada Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Başkanı Trabzonlu işadamı Sefer Çelik, "Bodrum'da hemşerilerimize destek olmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kültürümüzü tanıtırken, yaşadığımız Bodrum'a da hizmet etmeye çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir buluşma oldu. Etkinliğimize destek verenlere teşekkür ederiz" dedi.
FOTOĞRAFLI