OYNADIĞI diziler sayesinde Arap dünyasında da tanınan ve magazin haberlerinde ön planda yer alan oyunculardan Merve Boluğur, MBC4 kanalının sorularını yanıtlarken, Arap hayranlarına Türkçe el yazısı ile teşekkür etti.
Fotomodellik yaparken ilk kez 2006 yılında ‘Acemi Cadı’ dizisinde kameranın karşısına geçen, bugüne kadar aralarında ‘Muhteşem Yüzyıl’ın da bulunduğu birçok dizide rol alan Merve Boluğur, New York’ta bir süre kaldığını, inanılmaz enerji toplayarak yurda döndüğünü söyledi. Zeynep Özek’in hazırladığı, Birleşik Arap Emirlikleri'nden yayın yapan MBC4 kanalında yayınlanan ‘Turki Ekstra' programında Arap sunucu Liana Dahdouh'un sorularını yanıtlayan Boluğur, oyunculuğa nasıl geçtiğini şöyle anlattı:
“Liseden bir arkadaşım aradı, 'Bir sinema filmi var. Oynamak ister misin?’ dedi. Fotomodelliğe alışamamışken oyunculuğun nasıl olacağını düşünürken kendimi sette buldum. Filmin galasına kendimi izledikten sonra 'Evet ben bu işi yapmalıyım' dedim."
Öğrencilik yıllarında okulu bir an önce bitirip çalışmaya başlamayı arzu ettiğini, ayakları üzerinde duran kadın olmayı hedeflediğini anlatan Boluğur, oynadığı 'Acemi Cadı’ dizisinin o dönemdeki yaş ve dış görünümü açısından tam kendisine uygun bir rol olduğunu söyledi.Merve Boluğur, "Küçük Sıla' oyunculuk açısından kariyer yapmam adına da benim için çok doğru bir işti. Güçlü, öz güvenli kadınları oynamaktan daha hoşlandığımı söylemek isterim” diye konuştu.
BEYAZ TEN, KIRMIZI RUJ VE SİYAH SAÇ
'Muhteşem Yüzyıl’dan Pelin Karahan ve Burak Özçivit ile görüşmeye devam ettiğini anlatan Merve Boluğur, sürekli gülecek bir şey bulup, kendisini motive etmeye çalıştığını, sevdiklerini özellikle annesini kaybetmekten korktuğunu anlattı. Beyaz ten, kırmızı ruj ve siyah saçın kendisi ile özdeştiğini belirten Merve Boluğur küçük yaştan itibaren kırmızı ruju çok sevdiğini anlatırken, şöyle konuştu:
"Ruju 15-16 yaşından beri de sürüyorum. 'Küçük Sırlar’ ile birlikte benimle özdeşleşen bir durum oldu. Ruj; çok sevdiğim ve kullandığım bir makyaj ürünü oldu. Çantamda başka kırmızın değişik tonlarında kırmızı veya bordo ruj olabilir. Siyah saç; benimle özdeşleşen orijinal rengim. Kızıla karşı biraz zaafım var. Siyah saç, beyaz ten kırmızı rujla görmek istiyorlar beni. Oyunculuk benim esas mesleğim. Fotomodellik severek yaptığım bir iş. Kendimi rahat hissediyorum. Deri ve tayt vazgeçilmezim. Dar kalem elbiselerden hoşlanıyorum."
EL YAZISI İLE TEŞEKKÜR
Merve Boluğur, sunucunun isteği üzerine Arap hayranlarına Türkçe el yazısı ile teşekkür etti. Boluğur, "Orada sevilmek ve ilgi görmek çok güzel bir duygu. Bunu yaşattığınız ve projelerimi takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim" diye yazdı.

FOTOĞRAFLI