İSTANBUL, () - ALTIN, gümüş ve mücevher üretim ve ticaretinde önemli merkezlerden biri olan Kuyumcukent 2016 yılını “Kuyumcukent AVM Yılbaşı ve Sevgililer Günü Alışveriş Festivali” ile uğurluyor.

Bugün başlayan ve 14 Şubat 2017 tarihine kadar devam edecek olan festivalin açılış kurdelesini ünlü mankenler Tuğçe Dural, Ece Gürsel, Günay Museyeva ile Kuyumcukent İşletme Anonim Şirketi (KİAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sudaş ve yönetim kurulu üyeleri kesti.

Açılış konuşmasına bugün Kayseri’de yaşanan terör saldırısını kınayarak başlayan KİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sudaş, “Ülkemizde elim bir hadise olmuştur. Yine caniler, canavarlar askerlerimize, vatandaşlarımıza kıymışlardır. Şehitlerimize rahmet, kalanlarımıza şifalar diliyorum. Ülkemizin, milletimizin, insanlarımızın başı sağ olsun. Hiç şüphesiz bu badireyi atlatacağız, bu ülke böylelerine prim vermeyecektir. İnşallah beklediğimiz güzel günler gelecektir” dedi. Açılışını yaptıkları festivalin bu sene daha farklı güzelliklere sahip olduğunu belirten Sudaş, “Evlenmek, sevdiklerine hediye almak isteyenler mutlaka buraya uğrasın. İkramların, tasarrufların büyüğü bugün burada yapılmaktadır. Festivalimiz yüzde 50’ye varan indirimlerle müşterilere açıktır. Ayrıca 500 lira alışveriş yapanlar çeyrek altını 150 liraya alırken, 2 bin 500 liralık alışveriş yapana da bir çeyrek altın hediye edilecektir.

ZİYARETÇİLERDEN “ALTIN ELBİSE”YE YOĞUN İLGİ

Festival için Kuyumcukent’e gelen ziyaretçiler her bütçeye uygun birçok ürünü inceleme fırsatı bulurken manken Günay Museyeva’nın sergilediği altın elbiseye de yoğun ilgi gösterdi. KİAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Sudaş altın elbisenin 3 kilo altından yapıldığını ve yaklaşık 500 bin liralık bir fiyatı olduğunu dile getirirken, “Elbisenin işçiliği ve sanat değeri milyonlara denk gelecek bir emeği içeriyor. Bu tarz ürünlere daha çok Ortadoğu ve Arap ülkelerinden talep oluyor” diye konuştu. Altın elbiseyi taşıyan Günay Museyeva ise, “Bunun içinde kendimi Zeyna gibi hissediyorum, elbisede emeği olan herkesin eline sağlık” dedi.

“TAŞLARIN RUHU OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Açılışta yer alan mankenlerden Tuğçe Dural, altın ve pırlantanın kendisine enerji verdiğini ve taşların bir ruhu olduğuna inandığını söyledi. Takıların tüm kadınları mutlu ettiğini ifade eden Dural, festivalde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Ürünlerin çeşitliliğinden ve fiyatlarından memnun kaldıklarını dile getiren ziyaretçiler ise uygulanan indirimleri ve çeyrek altın hediyesini kaçırmamak için festivale geldiklerini söylediler.

(FOTOĞRAFLI)