Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), () - BODRUM'da başlayan 26'ncı Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları'nın ilk gününde, deniz üzerinde kurulan platformda konser veren sanatçı İlhan Şeşen yatçıları coşturdu.
Bodrum'da dün başlayan ve cumartesi günü sona erecek olan 26'ncı Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları'nın Bodrum- Bodrum etabının ardından Gümbet koyunda denizin ortasında tekneler ve yüzen platformlarla oluşturulan Yüzen Şehir Bodrum City'de yarışlar gece eğlenceleri ile devam etti. Deniz üzerinde oluşturulan ada platformunda önce Sedat Yüce konser verdi. Ardından tekerlekli sandalye ile sahneye çıkan belden aşağısı engelli 34 yaşındaki bale sanatçısı Mehmet Sefa Öztürk, perfırmansıyla izleyenleri etkiledi. Öztürk, yelken dünyasındaki yarışlarda ilk kez bir teknenin engelliler için düzenlenerek 18 engelli ile birlikte yarışmanın keyfini çıkardıklarını belirtti. Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ile Palmarina A.Ş. yöneticileri de gelecek yıl engelliler için birer tekne modifiye edeceklerinin sözünü verdi. Öztürk yöneticilere teşekkür etti.
Ardından yüzen platformda gitarı ile sahneye çıkan sanatçı İlhan Şeşen yaptığı esprilerle yelkencilere moral verdi. Şeşen, konserine eşi Arzu için yazdığı şarkı ile başladı. 'Ne olur Gülüm', 'Ellerinde Çiçekler' şarkılarını yelkencilerle birlikte söyleyen Şeşen "17 yaşında iken bir teknede gitar çalarken tanıştığım eşim Arzu ile birlikte hayatın tadını yine deniz ortasında bir teknede çıkartıyorum. Rüzgarınız da mutluluğunuz da bol olsun" dedi.
Yarışlara bugün 15 millik Bodrum- Kilimli rotasındaki Halikarnas Balıkçısı etabı ile devam edilecek.

FOTOĞRAFLI