Taylan YILDIRIM/İZMİR () - TÜRKİYE'nin gelinlik ihracatının yüzde 70'ini üreten İzmir'in ev sahipliğinde Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı IF Wedding Fashion, İzmir Fuarı'nda kapılarını 10'uncu kez açtı. IF Wedding Fashion İzmir Fuarı'nda yerli ve yabancı 198 firma stant açtı, 2016 yılının trendlerini görücüye çıkardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in dünyanın moda merkezleri Londra, Paris ve Milano'yla yarışır hale geldiğini söyledi.
IF Wedding Fashion İzmir Fuarı açılış töreni Fuar İzmir B Hol'ünde, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ev sahipliği, CHP Milletvekili Ali Yiğit, Tacettin Bayır, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Esnaf ve sanatkarlar odaları Birliği başkanı Zekeriye Mutlu, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Sabri Ünlütürk ile ilçe belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ tarafından EGSD partnerliğinde organize edilen IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, törenin ardından 10'uncu kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Gelinlik fuarı, Türkiye'nin en büyüğü olan Fuar İzmir'de ise ilk kez organize edildi. Açılış konuşmasını yapan Ekrem Demirtaş, “Gelinlik fuarına başladığımızda 4 bin metrekarede 72 firmanın iştirakiyle 10 yıl önce açmıştık. Bugün 10 kat büyüyerek 40 bin metrekarede 200 firmanın katılımıyla Avrupa ve dünyanın en önemli gelinlik fuarlarından birini yapıyoruz. İzmir şuanda, İzmirli gelinlikçiler Türkiye ihracatının yüzde 70'ini gerçekleştiriyor. Bu başarıya katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarın ilk yıllarından itibaren gelişimini anlattı. Aziz Kocaoğlu, “Fuarımızda, 70 katılımcıdan 200'e, 4 bin metrekareden 40 bin metrekareye çıktık. İzmir Gelinlik Abiye ve Damatlık fuarımız dünyanın ünlü moda merkezleri Milano, Paris ve Londra ile yarışır konuma geldi. 4 gün boyunca açık olacak fuarımıza ABD, Almanya başta olmak üzere 75 ülkeden, 81 ilimizden 25 bin dolayında profesyonel ziyaretçi katılacak. Geçtiğimiz yıl gelinlik tasarım yarışmasına 240 proje katılmıştı, bu yıl ise korkunç büyüme yaşadık ve 507 tasarım yarışmaya katıldı. Türkiye'nin en nitelikli en büyük fuar alanında gelinlik fuarımızı ilk defa yapıyoruz. 'İzmir'de gelinlik fuarı ne yaptı' diye sorulduğunda tüm hemşerilerimizin 10 yıl önceki gelinlik vitrinleriyle bugünküleri kıyaslamasını, kaç kat artığını düşünmesini istiyorum. İzmir fuarcılığı bu mekanda büyüdükçe, İzmir'in kalkınmasına, hizmet turizmin gelişmesine çok büyük katkıda bulunacak. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. Açılış kurdelesinin hep birlikte kesilmesinden sonra Aziz Kocaoğlu ve açılışta bulunanlar, stantları gezdi.
198 FİRMA STANT AÇTI
Sadece profesyonel ziyaretçinin gelebildiği fuarda, A holünde gelinlik ve damatlık, B holünde abiye giyim ürünleri sergilendi. 5 Şubat 2016 Cuma gününe kadar açık olacak IF Wedding Fashion İzmir, bu yıl birçok alanda rekora da imza attı. 198 firmanın stant açtığı IF Wedding Fashion İzmir'e, ABD, Brezilya, Bulgaristan, Hollanda, İtalya, Lübnan ile yurt içinden de başta İzmir olmak üzere Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli ve İstanbul'dan sektörün önde gelen firmaları katılım gösterdi. 2007 yılında 4 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen fuar, 10'uncu yılında 10 kat büyüyüp 40 bin metrekarelik alana ulaştı. Ayrıca geçen yıl 240 tasarımın yarıştığı IF Wedding Fashion İzmir Fuarı Gelinlik Tasarım Yarışması'nda bu yıl bu rakam 507'e çıktı.
KENTTE MODA ŞÖLENİ YAŞANACAK
IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın galası ise dünyaca ünlü modacı Alessandra Rinaudo'nun defilesiyle gerçekleştirilecek. Gelinlik Tasarım Yarışması'nın jürisinde yer alacak ünlü modacının, özel söyleşileriyle, moda severlerle bir araya geleceği de öğrenildi. IF Wedding Fashion İzmir kapsamında ayrıca, 'İzmir Gelini' temalı 7'nci Gelinlik Tasarım Yarışması'nda finale kalan 15 tasarımdan ilk üçü, fuarın ikinci günü belirlenecek. Bu yılın performans defilesi de, aynı yarışmanın geçen yılki birincisi Taner Tabaklı tarafından yapılacak.

FOTOĞRAFLI