Behçet DALMAZ / HAKKARİ, () - HAKKARİ'li türkücü Aydın Aydın, Bağışlı Köyü'nde yeğeni İdris ve Rojbin Aydın'ın düğününde yüksek kesimlerde zor şartlarda toplanan uşkuna dikkat çekmek için festival yaptı. Bunun '1’inci Uşkun Festivali' olduğunu belirten türkücü Aydın, renkli görüntülerin yaşandığı uşkun yeme yarışmasında dereceye girenlere de çeyrek altın hediye etti.
Sıradışı kliplerle dikkat çeken türkücü Aydın Aydın, bu kez memleketi Hakkari’nin Bağışlı Köyü’nde katıldığı bir düğün töreninde farklı bir etkinliğe imza attı. Aydın, yüksek kesimlerde zor şartlarda toplanan ve bölgede 'Yayla muzu' olarak adlandırılan uşkuna dikkat çekmek amacıyla yeğeni İdris ve Rojbin Aydın'ın düğünlerine, üzerine bağladığı ve bir eşeğe yüklediği uşkunlarla geldi. Davetlilerin şaşkın bakışları arasında düğün alanına gelen Aydın, 'uşkun' için yazdığı şarkıyı okurken, ellerinde uşkun bulunun yöresel kıyafetli genç kızlar da Aydın'ın seslendirdiği şarkıya eşlik etti. 
Türkücü Aydın, bunun '1'inci Uşkun Festivali' olduğunu belirtirken, vücuduna bağladığı uşkunları önce damat İdris Aydın'a, daha sonra da düğüne katılan davetlilere ikram etti. Genç kızlar arasında uşkun defilesi, uşkunlarla en iyi süslenen kuzu sahipleri ve en hızlı uşkun yiyenler arasında da yaraşma düzenledi. Aydın, yarışmalarda dereceye girenlere ise birer çeyrek altın hediye etti. Aydın Aydın, bundan sonra her yıl 14 Mayıs'ta uşkun festivali düzenleyeceklerini söyledi.
Aydın Aydın, festivalin arrdından davetlilerle kol kola girip halay çekerken, gelin ve damat ise köyün muhteşem manzarası arasında gezip bol bol fotoğraf çektirdi. 

FOTOĞRAFLI