SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) öğrencilerle söyleşi yapan ünlü oyuncu Erkan Petekkaya, "Çok fazla oyuncuyla sahne paylaştım. Ben oyun arkadaşlarımı çok severim. Takım oyunu çok önemli bir şey. Golü atmaya çalışmam. Önemli olan gol atmak değil, önemli olan takımın kazanmasıdır" dedi.
OMÜ'nün 40'ıncı yıl kutlamaları kapsamında, Atatürk Kültür Kongre Merkezi’nde Erkan Petekkaya öğrencilerle söyleşi yaptı. Petekkaya, "Elimden geldiğince üniversitedeki söyleşilere gitmeye çalışıyorum. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. Öğrencilik zevkli bir iş, her anını keyifle yaşayın. Mutlaka, ama mutlaka İngilizce öğrenin" dedi.
Söyleşiyi sunan Merve Aydın, Petekkaya'nın yaşamıyla ilgili bilgiler verdikten sonra soru-cevap şeklinde bir söyleşi gerçekleştirdi. Bir röportajınızda "İnsanın önce gözlerine bakarım" demişsiniz, bunun sebebini sorabilir miyiz?" diyen bir öğrenciye Petekkaya, "Çocukluğum sokaklarda geçti. Bu yüzden insanları iyi tanırım. İnsan, en iyi gözlerinden anlaşılır. Bu yüzden önce insanın gözlerine bakarım" diye yanıt verdi.
Petekkaya, çok fazla şehir gezerken bu sayede öğrencilerle birlikte olduğunu anlatırken, "Bakmayın burada sakin durduğuma. Aala sahneye çıktığım an elim ayağım titriyor. İlk günkü sahne heyecanımı yaşayabiliyorum. Çok fazla oyuncuyla sahne paylaştım. Ben oyun arkadaşlarımı çok severim. Takım oyunu çok önemli bir şey. Ben paylaşarak oynarım. Golü atmaya çalışmam. Yani bu iş bir takım işidir, bencil olmayınız. Önemli olan gol atmak değil, önemli olan takımın kazanmasıdır" dedi.
Erkan Petekkaya'ya söyleşi sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, tarafından 40'ıncı Yıl ödülü verdi.

FOTOĞRAFLI