BURSA Teknik Üniversitesi öğrencileriyle buluşan ünlü oyuncu Erkan Petekkaya, yaşam hikayesini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilik hayatında oyunculuk fikrinin olmadığını söyleyen Petekkaya, "Her zaman F 16 pilotu veya konsolos olmak istedim" dedi.
Bursa Teknik Üniversitesi Sinama Topluluğunun düzenlediği söyleşiye katılan Erkan Petekkaya, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 250 kişilik salonda öğrencilerle buluşan Petekkaya, içinde büyük bir adalet duygusunun olduğu ifade erek, "Olur olmaz şeylere sinirleniyorum ve kendimi engelleyemiyorum. Bu ailemden geçmiş bir duygu. Bir adeletsizlik gördüğüm zaman cinlerim tepeme çıkıyor" diye konuştu.
MACERAM SONA ERDİ
Ünlü oyuncu, samimi bir atmosferde gerçekleşen söyleşi sırasında öğrencilik hayatında oyuncu olmayı hiç düşünmediği vurguladı. Özellikle F 16 pilotu veya konsolos olmayı istediğini söyleyen Petekkaya, "Babama bunu söyleyince, 'aklım havalarda kalmasın' diyerek pilot olmamı istemedi" dedi. Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda 12 yıl boyunca oyunculuk yaptığını anlatan Petekkaya, "Turneye çıktığımızda bulunduğumuz oranın Alay komutanına, beni simülasyona soksun diye rica etmiştim. O da tamam dedi. Ama sabah kalkamadım ve o maceram da böylece sona erdi" diyerek anılarını paylaştı. 
ÇOK KIYMETLİ MESLEK
Yaşam hikayesini hayranlarıyla paylaşan Petekkaya, konsolos olma isteğiyle ilgili olarak da "Gittiğiniz yabancı ülkelerde kendi ülkenizi temsil ediyorsunuz. O ülkeyle ilgili bütün ilişkiler sizin iki dudağınız arasında. Onun için çok kıymetli bir meslek" diyerek konsoloslüğün önemine değindi. Erkan Petekkaya samimi bir atmosferde gerçekleşen söyleşi sonunda öğrencilerle selfi çekti.