Türk dansçının muhteşem gösterisi rakiplerine parmak ısırttı, seyirciler ayakta alkışladı.

12 yaşında seyrettiği bir filmin etkisiyle, koltuk değnekleriyle kendine özgü bir dans tarzı geliştiren Tokmak, dans grubu kurdu, turnelere çıktı, yarışmalara katıldı.

Almanya'nın RTL televizyonundaki yetenek yarışmasında da kendisini ispatlayan Dergin Tokmak'ı milyonlarca kişi ekranları başında hayranlıkla izledi.

'yetenek Sizsiniz' yarışmasının Almanya versiyonu 'Supertalent'e katılan, Almanya'da Türk ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, henüz 1 yaşında çocuk felci geçirince bacaklarını kullanamaz hale gelen 38 yaşındaki Dergin Tokmak'ın, ayakta durmasını sağlayan koltuk değnekleri ile yaptığı dans ilgi gördü.

Almanya'ya 1961 yılında gelen işçi Türk ailenin çocuğu olarak Ausburg'ta 1973 yılında dünyaya gelen Dergin Toprak, bacaklarını kullanamayınca koltuk değneklerini kullandı, elleri üzerinde yürümeyi öğrenmekle kalmayarak, dans etmeyi öğrendi. Bacaklarını kullanamamasına rağmen yaşamdan kopmayan, Toprak, 12 yaşında izlediği 'Breakin' filminin etkisi ile hareketine yardımcı olması için verilen koltul değnekleri ile kendine özgü bir dans geliştirdi. Her geçen gün kendisini geliştiren Dergin Toprak, giderek daha fazla tanınırken, Break dans ve HipHop gösterileri ile gençlik kulüpleri ve dans stüdyolarının aranılan ismi oldu. 1990 yılında 8 kişilik HipHop dans grubu kuran, Almanya'da turneye çıkan, Toprak, koltuk değnekleri ile 1993 yılında katıldığı Avrupa sokak dans yarışmasında ilk sırayı aldı. Alman ve İsviçre televizyonlarında birçok programa davet edilen Toprak, İsviçre Almanya ve Hollanda'da tanınmış birçok grupla aynı sahneyi paylaştı, tiyatro oyununda da görev aldı. Özürlü çocuklar için faaliyet gösteren 'Aktion Mensch' adlı kuruluş yararına atölye çalışmalarına katılan Dergin Toprak, Amerika'dan da davet aldı, çeşitli gösterilere katıldı.

Almanya'nın en popüler kanallarından RTL'de 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasının Almanya versiyonu 'Supertalent'e başvurarak, gösterdiği performansla ayakta alkışlanan Dergin Toprak, milyonlarca kişi tarafından hayranlıkla izlendi.