TÜRK- Alman yapımı olan amatör çocuk oyuncuların rol aldığı 'Mavi Bisiklet' adlı çocuk filmi, 2016 yılında düzenlenecek olan Berlin Film Festivali'ne katılacak.
Yönetmenliğini Ümit Köreken'in yaptığı film, Konya'nın Akşehir İlçesi'nde çekildi. Yaklaşık 200 oyuncunun rol aldığı filmdeki oyuncuların tamamı Akşehir'den ve amatör oyuncu. Yetim kalan ve anneannesiyle yaşama tutunmuş ve mavi bisikleti olması için hayal kuran bir çocuğun hikayesinin anlatıldığı filmde ana karakterler, Akşehir'den seçilmiş daha amatör çocuk oyunculardan oluşuyor.
Filmi kendi memleketinde çektiği için mutlu olduğunu belirten yönetmen Ümit Köreken, çekimlerin 24 Şubat tarihi itibariyle sona erdiğini belirtti. 4 haftada filmin çekimini gerçekleştirdiklerini belirten Köreken, çekim öncesi 2014 yılı Ekim ayından itibaren de film için hazırlık çalışması yaptıklarını kaydetti. Köreken, şunları söyledi:
''Çocuklar ana rollerde olduğu için zorlandığımız zamanlar da oldu. Genel olarak biz önceden verdiğimiz o eğitimin meyvelerini hep topladık. Akşehir merkezinde ve çevresi mahallelerinde çekimlerimizi tamamladık. Akşehir’in doğusundan basına kadar birçok alanda çekilerimiz oldu. Bu anlamda filmin Akşehir’in güzelliklerini de tanıtması açısından ciddi bir katkısı olacağını düşünüyorum.''
Artık filmin montaj bölümün kaldığını ve 2016 yılında vizyona gireceğini ifade eden Köreken, filmin 2016 Şubat ayında Almanya'da düzenlenecek olan Berlin Film Festivali'ne katılacağını belirtti.
FOTOĞRAFLI