İbrahim LALELİ / ANTALYA, () - HİNDİSTAN film sanayisi Bollywood, nisan ayından itibaren Antalya'da çekimlere başlıyor. Filmlerde oynayan figüran ve yardımcı oyuncuları Antalya'daki ajanslar aracılığıyla bulan yapımcılar, ajanslarla görüşmeye başladı.
Bollywood tarafından müzik klibi, rekam filmi ve sinema film çekimleri için iklim şartları ve otellerin kullanılabilirliği nedeniyle tercih edilen Antalya'da kurulan setler, figüran pazarına neden oluyor. Bollywood'un ünlü ismi Hrithik Roshan'ın popüler şarkısı 'Dhere & Dhere Se'nin 2 gün süren çekimlerinde 50 figüranın yer alması, sektörün büyüklüğünü gözler önüne serdi. Müzik kliplerinin yanı sıra, sinema filmleri için de figüran arayan Hintli yapımcılar, ajanslarla bağlantıya geçiyor.
5 BİN FİGÜRAN KATALOGU
Antalya'da 5 binin üzerinde figüranı bir araya getiren F Ajans, Hindistan'da faaliyet gösteren üç yapım şirketiyle görüşüyor. Nisan ayında başlayıp ekimde son bulacak set çalışmaları için oluşturulan figüran dosyası yapımcılara gönderildi. Bollywood yapımlarının türü ve özelliğine göre figüran oyuncu istendiğini belirten F Ajans sahibi Fevziye Çalışkan, yardımcı oyunculuk ve figüranlık için ajansa yapılan tüm başvuruları bir dosya içinde bir araya getirdiklerini kaydetti. Çalışkan şöyle dedi:
"Yapım şirketlerine dosyaları gönderdim. Yüzlerce figüran arasından aradıkları karaktere göre seçim yaparak bize bildiriyorlar. Biz de çekimlerin olacağı günlerde seçilen oyuncuların orada olmasını sağlıyoruz. Bollywood setlerini yerli figüranla dolduracağız. Çekim ekipleri nisan ayının ilk haftasından itibaren Antalya'ya gelmeye başlıyor. Şu an çekimi kesinleşen 3 proje var. Her geçen gün yeni talepler alıyoruz. Hintli film yapımcıları buraya bayılıyor." 
FOTOĞRAFLI