SANATÇI Barış Manço, ölümünün 17'inci yıldönümünde Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Kurtalan Ekspres grubunun 50 amatör bağlamacıyla birlikte düzenlediği konser ile anıldı.

1 Şubat 1999'da hayatını kaybeden sanatçı Barış Manço için Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından bir otelde anma gecesi düzenlendi. Geceye katılan Barış Manço'nun kurucuları arasında olduğu Kurtalan Ekspres grubu üyelerinden Ahmet Güvenç, konser öncesi yaptığı açıklamada ünlü sanatçının ölümünden sonra her yıl anma geceleri düzenlediklerini ancak 50 amatör bağlamacıyla birlikte sahne almanın çok daha keyifli olduğunu söyledi. İlçede 50 amatör bağlamacının oluşturduğu 'Sazdan Adam' grubu kurucusu Mehmet Ali Ürkmez de çocukluklarının Barış Manço ile geçtiğini ve onu anmak için böyle bir gece düzenlemiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Barış Manço'nun hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından başlayan konserde Kurtalan Ekspres ile 'Sazdan adam' grubu birlikte sahneye çıkarak ilk olarak ünlü sanatçının 'Ben bilirim' şarkısını birlikte seslendirdi. Yaklaşık 2 saat süren konserde bin 500 kişi, birbirinden güzel Barış Manço şarkılarını keyifle dinledi.