Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), () - ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde müzik severlerle buluşan 'Baba Zula' grubu, sahnede 'V for Vendetta' filmiyle tanınıp protestoların simgesi haline gelen 'Guy Fawkes' maskesi taktı.
İstanbul'da 1996 yılında kurulan alternatif müzik grubu Baba Zula, dün gece Kervan Pub'da hayranlarına konser verdi. Murat Ertel, Levent Akman, Coşar Kamçı ve Ceren Okut'tan oluşan grup üyeleri sahneye rengarenk kostümlerle çıktı. Geleneksel Türk müzik aletlerini kullanan müzisyenler, Türk halk müziği ve elektronik müziği kendi melodi, ritim ve sözleriyle yorumlayarak izleyenlere eğlenceli saatler yaşattı.
Konserin son bölümünde bir seyircinin peçeteye yazdığı 'Direne direne kazanacağız' yazısını okuyan grup üyeleri, daha sonra konsere 'V for Vendetta' filmiyle tanınan ve sisteme karşı protestoların simgesi haline gelen 'Guy Fawkes' maskeleri takarak devam etti. İstanbul'daki 'Gezi Parkı' protestolarında da kullanılan maskeleri takan grup üyeleri seyircilerden alkış aldı.
YENİ ALBÜM JAPONYA'DA ÇIKACAK
Baba Zula'nın yeni çalışmaları hakkında bilgi veren vokal Murat Ertel, yeni albümlerini temmuz ayına kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Ertel, "Japonya'da sevilen bir grubuz. Albüm ilk olarak Japonya'da eylül ayında yayınlanacak. Yaptığımız anlaşmaya göre Türkiye'de ne zaman yayınlanacağına Japonlar karar verecek. Albümde Japonca şarkı olmayacak ancak albüm Japonca tanıtılacak. Eylül ayında ilk konseri Japonya'da vereceğiz" dedi.
Konserde taktıkları maskenin başkaldırı ve direnişin simgesi olduğunu anımsatan Ertel, "Filme konu olan resimli romanı okuduk, filmi de izledik. Bize uyan bir felsefe olduğu için etkilendik. Biz her zaman çeşitli sanat dallarından yararlanan bir grubuz. Tiyatro ve danstan da her zaman ilham aldık. Bu da onlardan birisi" diye konuştu.

TE(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)