Mustafa KOZAK/ ANTALYA, () - ELEKTRONİK mühendisi Onur Güleşen, Antalya Kaleiçi'ndeki düğünde Avustralyalı Emily Anders ile evlendi. Avustralyalı gelin, takı törenine bayıldığını söyledi.
Kaleiçi Yat Limanı'ndaki Club Arma'da düzenlenen düğüne, Türkiye'nin değişik illerinden ve Avustralya'dan yaklaşık 50 kişilik grup katıldı. Avustralyalı grubun arasında, gelinin babaannesi 90 yaşındaki Val Anders ile anneannesi 83 yaşındaki Anne Mathews ve 6 aylık kuzeni Roy Richie de yer aldı.
Ellerine kına yakılıp Türk usulü düğünle evlenen Emily Anders'e, kız kardeşi Amy Ritchie ile iki arkadaşı da nedimelik yaptı. Saçlarında sarmaşıktan yapılan taçlarıyla dikkat çeken nedimeler, davetlilerin de ilgi odağıydı.
ALTIN TAKILAR
Emily Anders, düğüne katılan davetlilerin masalarını tek tek gezip teşekkür etti. Türk davetlilerin kimi bilezik, kimi bileklik, kimi de cumhuriyet altını taktı. Bazıları da gelinin cüzdanına para koydu. Kendisine takı takılmasına şaşıran, bir o kadar da sevinen Emily Anders, böyle bir gelenek olduğu için Türk gelinlerinin çok şanslı olduğunu söyledi.
AVUSTRALYALILAR DANSÖZLE GÖBEK ATTI
Dansözün de masaların üzerine çıkıp oynadığı gecede yabancı konuklar, davul eşliğinde halay çekmeyi de ihmal etmedi. Alaturka müziklere de eşlik eden Avustralyalıları şaşırtan bir diğer unsur ise damadın havaya zıplatılmasıydı. Gelinin babası Greg Anders, kızıyla evlenen Onur Güleşen'in, artık kendilerinin de evlatları olduğunu söyledi. Çiftin Avustralya'da yaşayacağın söyleyen Greg Anders, "Türkiye'ye kız verdik. Ama siz de Avustralya'ya damat verdiniz. Onur artık bizim oğlumuz" dedi.
Onur Güleşen ise eşiyle nasıl tanıştığını şöyle anlattı:
"Üniversite eğitimi için Avustralya'ya gitmiştim. Okulum bitince Türkiye'ye dönecektim. Türkiye'ye dönmeye hazırlanırken Emily ile tanıştım. Aşk sınır tanımıyor. Dili, dini, ırkı yok. Evlenmeye karar verdik. 1 yıldır bunun hazırlıklarını yapıyorduk."
Damadın annesi Beyhan ile babası Yücel Güleşen ise Avustralyalı gelinleri sayesinde bu yaştan sonra İngilizce öğrenmeye başladıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI