ANTALYA'da farklı iş sektörlerinde çalışan adrenalin tutkunları, 'Airsoft Antalya' adı altında buluşarak savaş simülasyonu yapıyor.
Dünya üzerinde airsoft olarak bilinen özel oyuncak silahlarla oynanan oyun, gerçek savaşı aratmayacak görünlere sahne oluyor. Kepez bölgesindeki ormanlık alanda buluşarak kamuflaj giyip bot bağlayan, özel airsoft silahlarını alarak dağlara tırmanan airsoft tutkunları, saatlerce süren savaş simülasyonu yapıyor. Adrenalinin zirveye çıktığı oyun sırasında, hedefler bir bir yok edilerek amaca ulaşılmaya çalışılıyor.
Dünyadaki çıkış amacı, profesyonel ordu mensubu askerlerin eğitimlerinde kullanılmak amaçlı ordu simülasyonu olarak tasarlanan silahlar, şarjlı veya sıkıştırılmış havayla çalışıyor. Görünümü gerçeğini aratmayan silahlar, 'BB' adı verilen doğada çözülerek yok olan minik top şeklinde mermiler atıyor. Airsoft silahlarının menzili ise 100 metreye kadar çıkıyor. ABD başta olmak üzere, İngiltere, Almanya ve Japonya'da fanatik oyun grupları olan airsoft, Türkiye'nin farklı şehirlerinde de oynanmaya başlandı. Timlere ayrılarak oynanan, rehine kurtarma, bomba imha, alan güvenliği gibi farklı mizansenler yazılarak kurgulanan oyunun amacı, düşmanı yok ederek görevi tamamlamak.
Antalya grubu pazar günleri buluşarak 5 saate yakın oyun oynuyor. Airsoft Antalya grubunda mühendis, müteahhit, memur, öğretmen, mimar, turizmci, avukat ve doktor gibi farklı meslek guruplarından airsoft tutkunları bulunuyor. Yaş ortalamasının 25- 45 arası değiştiği Antalya ekibinde kadın oyuncular da dikkati çekiyor. Tam donanımlı profesyonel asker edasındaki airsoft oyuncuları, airsoft oyuncak silahı, kamuflajlarını, telsiz ve diğer aksesuarlarını kendileri alarak oyuna katılıyor. 500 ila 10 bin TL arasında değişen fiyatlarda satılan airsoft oyuncak silahlarının görünümü ise gerçekleriyle hemen hemen aynı.
AMAÇ EĞLENCE VE SPOR
Airsoft Antalya'nın ilk üyelerinden inşaat sektör temsilcisi Erkan Kastan, yanlış anlaşılmalara izin vermemek için oyun oynadıkları bölgenin çevresinde oturan insanlarla tanıştıklarını söyledi. Bir oyun gününde yoldan geçen bir polis ekibinin yanlarına gelerek silahları incelediğini belirten Kastan, "Ormanlık alanda bizi görenler, başlarda tedirgin oluyordu. Artık onlar bize, biz onlara alıştık. Amacımız eğlenmek ve spor yapmak. Saatlerce arkadaşlarımızla ağaçların arasında taktiksel strateji oyunları oynayarak görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Airsoft'un en güzel yanı, size gerçeklik hissi vermesi" dedi.
KADINLAR AIRSOFT'A BAYILDI
Airsoft'un kadın üyeleri de tırnakları ojeli, dudakları rujlu oyunun keyfini çıkartıyor. Eşiyle birlikte her hafta düzenlenen etkinliğe katıldığını söyleyen Çiğdem Teke, airsoft oyuncak silahının bakımını kendisinin yaptığını belirtti. Silahının şarjlı olduğunu anlatan Teke, "Eşimle oyuna geliyorum. İkimiz için de büyük bir eğlence kaynağı. Haftanın tüm yorgunluğunu, stresini atıyoruz. Kadın olmam oyunda dezavantaj değil. Erkek rakiplerime göre daha hızlıyım, üstelik hedef olarak da küçüğüm. Bu nedenle beni vurmaları zorlaşıyor" dedi.
HER MESLEKTEN OYUNCU
İç mimar Toroshan Coşkun, iki yıl önce airsoft ile tanıştığını ve vazgeçemediğini söyledi. Kısa sürede takımda yerini aldığını belirten Coşkun, "Tüm teçhizatımı özenle topladım. Airsoft silahımı 3 bin 500 TL'ye aldım. Güçlü bir oyuncak silahım var. 80 metreye kadar plastik mermi atabiliyorum. Oyunda birtakım kurallar var. Kesinlikle 10 metreden yakından atış yapmak yasak. Oyun süresince gözlüklerimizi kesinlikle çıkartamayız. Vurulan oyuncu ise cebinden çıkardığı kırmızı bezi sallayarak bekleme noktasına gider ve bir sonraki oyuna kadar bekler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI