Körfez ülkelerinden Kuveyt, önümüzdeki üç yıl içinde inşaat sektörüne 63 milyar doların üzerinde yatırım yapacak. Petrol zengini ülkede kısa süre içerisinde özellikle eğitim tesisleri, ticari binalar ve konutlar inşa edilecek.

Dubai’de Kasım ayında düzenlenecek bölgenin en büyük inşaat fuarı 'Big 5' öncesi, Ventures Ortadoğu adlı araştırma firması tarafından yayınlanan rapora göre, Kuveyt’te 2012 ve 2013’te eğitim ve ticari alanlardaki inşaat projeleri öne çıkacak. Konut inşaatları 2014’te hız kazanacak ve ortalama harcama 600 milyon dolardan 2014’te 5.4 milyar dolara fırlayacak.
İnşaat sektörü temsilcilerinin aynı çatı altında buluşacağı Big 5 fuarına bu yıl 75 ülkeden 2 bin 500’ün üzerinde firmanın katılması bekleniyor. Fuarda inşaat sektöründeki son gelişmeler ve teknolojik ürünler tanıtılacak.

Big 5 fuar müdürü Andy White, önümüzdeki yıllarda Kuveyt piyasasının inşaat sektöründeki firmalar için çok ciddi imkanlar sunduğunu ve fuar boyunca farklı kategorilerde 30 binin üzerinde ürünün tanıtımının yapılacağını söyledi.