Bu yazımda insanları canından bezdiren, ocaklarını batırıp hayatlarını karartan "kumar" illetinden ve buna kimin neden zemin hazırladığından bahsetmek istiyorum.

Biz "Şaka bile olsa yalan söylemeyiniz" diyen Hz. Muhammed'in ümmetiyiz. Neredeyse nüfusun tamamını müslümanların oluşturduğu bir ülkede yaşıyoruz. Ama gelgelelim bunun sadece lafta kaldığını hepimiz biliyoruz. Başımızda müptelalarının çığ gibi arttığı "kumar" denen bir illet var. Bu müptelaların çoğunluğu da gariban kesimden. Vatandaş "Belki bir iki bin lira alırım da şu senedimi, kiramı vs. borcumu" öderim diye saldırdıkça saldırıyor. Hem kendisinin hem ailesinin, boğazından ve türlü ihtiyaçlarından kesip, son kuruşuna kadar bu illete yatırıyor.

Efendime söyleyeyim, önce kredi kartları patlıyor. Eşe dosta salça olup iliklerine kadar borca batıyor. Sonra evi varsa evi,arazisi varsa arazisi elden gidiyor en sonunda da ailesini ve dostlarını kaybediyor.

Az önce de dedim ya, sözüm ona müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Ne yazık ki devletimiz sadece kumardan aldığı vergilerle ayakta duruyor sanki. Tamam seni zorlamıyor ama resmen teşvik ediyor. Mesela at yarışları var, haftanın yedi günü geceli gündüzlü devam ediyor. Mesela şans topu var, toto var, loto var hatta o loto'nun bir de süperi var, kazı kazan var, iddia var, on numara yüz numara var. Yani vatandaşı söğüşlemek için her numara var. Ha bir de yüz yıldır devam eden milli piyangomuz var. On milyonlarca liralık ikramiyesi ile insanların iştahını kabartmasına vesile oluyor.Çekilişe bir ay kala, yok o parayla şu kadar daire alırsın bu kadar araba alırsın, yok bankaya yatırsan şu kadar faiz kazanırsın gibi söylemlerle insanı en azından bir bilet almaya zorluyorlar resmen. Zaten o son bir ay insanları öyle bir uyuşturuyorlar ki hayal aleminde tur atıp duruyor garipler. Kıyamet kopsa umurlarında olmaz vallahi...

Gelelim asıl konuya, devlet baba niye ses çıkarmıyor? Niye çıkarsın ki ? oradan gelen taptaze parayla, imamın, müezzinin, müftünün ve diğer kamu çalışanlarının maaşlarını ödüyor. Camii yapıyor, diyanete zırhlı araç alıyor vs. Kaç aile parçalanmış, kaç ocak batmış, kaç çocuk öksüz ve yetim kalmış ona ne!... O sadece cukkanın peşinde...