Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Sevgi Soylu Koyuncu'nun 'Yolculuklar' adlı sergisi 28 Mayıs'ta İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak.
OMÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Sevgi Soylu Koyuncu, dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye'nin bir çok şehrinde açtığı sergilerine bir yenisini ekledi. Koyuncu'nun 'Yolculuklar' adlı son sergisi, 28 Mayıs 2015 tarihinde Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. Daha önce ABD, İtalya, Danimarka, İsveç, Yunanistan, Çin ve Malezya gibi ülkelerde sergi açan Prof.Dr.Koyuncu, ülke içerisindeki sanatsal etkinliklerini de sürdürdüğünü anlattı. İstanbul'daki sanatseverlerle buluşacak olmanın heyecanını yaşadığını ifade eden Prof.Dr. Sevgi Soylu Koyuncu, 28 Mayıs'ta Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi'nde saat 19.00'da açılacak 'Yolculuklar' adlı sergisinin hazırlıklarını tamamladığını anlatırken, "Sanatı, sanatçıyı kuşatan her şey, bir yolculuktur. Bu anlamda yepyeni bir yolculuğun heyecanı içerisindeyim" dedi.
Bir sanatçının 'Aklı da yüreği de düş gücü kadar özgürdür' diyen Prof.Dr. Koyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sanatçının seçtiği yolculukta sadece şarkıların rengi vardır. Sanatçı, bu şarkıların renginde, bir kanat sesinin incitmediği, bir bakış özgürlüğü arar. Çünkü, ‘bakış ülkesi’, aşkın bütün sitemlerinden kurtulduğu yerdir. Orada, sanatçının baktığı yerde, sanatın kendi yalanı dışında, hiçbir yalanın yaşama şansı yoktur. Orada, bakış güzelliğinden geçmemiş hiçbir şeyin geleceği olmaz. Yıllar içinde dünyayı dolaşan adımlarım, aynı zamanda kendi bakış ülkemi de yaratmış, renkler ve sözlerle dışa vurulan kendime bir yolculuğu da başlatmıştır. Resimlerimde yollar ve yolculukların rengi ve sözü iç içedir. Burada 'Paragone' savaşın değil, barışın ismidir. Ve yine resimlerimde birbiriyle çarpılıp çoğalan renk ve söz, ‘bakış ülkesi’ne açılan kapılarda, kendi arafında bekliyor."

FOTOĞRAFLI