BURSA, 7 şehrin 7 velisini konu alan 'Yed-i Velayet Yedi Vilayet Kısa Film Festivali' Final Gecesine ev sahipliği yaptı. Yarışmada, en iyi kısa film ödülü Orhan Dede’nin yönetmenliğini yaptığı ‘Ev’ filmi aldı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında yapılan kısa film yarışması final programına Cennetin Krallığı ve Kurtlar Vadisi Irak filmlerindeki rolleriyle tanınan Ghassan Massoud ile Hz. Yusuf filminin başrol oyuncusu Mustafa Zamani de katıldı. BTSO’nun ev sahipliği yaptığı programa, Bursa Vali Yardımcıları Ergun Güngör ve Samet Ercoşkun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Karadağ, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Aytuğ Onur ve İlker Duran, BTSO Meslek Komitesi Üyeleri ve davetliler katıldı. Festivalin final gecesinde katılan konuklar, ünlü oyunculara yoğun ilgi gösterdi. Programda festivalde derece giren kısa filmler de izleyicilerin izlenimine sunuldu. Genç yönetmen ve senaristlerin hazırladığı filmler, davetlilerden büyük alkış topladı.
"DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ"
BTSO olarak Yed-i Velayet Yedi Vilayet Kısa Film Festivali Final Gecesine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, "Bursa, tarihi ve kültürel yönünün yanı sıra manevi iklimiyle de Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisidir. Üftade Hazretleri, Eskici Mehmed Dede, Musa Baba ve Molla Fenari gibi evliyalar, tarih ve kültür kokan bu toprakların mihmandarlığını yaptı. BTSO olarak, bu önemli organizasyonlar sayesinde sahip olduğumuz değerlere sahip çıkmalıyız" dedi.
11 ÖDÜL VERİLDİ
My Elit Yapım Yetkilisi ve Festival Koordinatörü Eda Sürmeli, Türkiye’de ilk defa böyle bir organizasyon düzenlendiğini belirterek, "Kısa film ve senaryo yarışmasında 11 ödül dağıtacağız. Bu gece, 11 film izleyeceğiz. Genç arkadaşlarımız yeteneklerini sinema severlere gösterme imkanı bulacak. Bu sene organizasyonumuzun ev sahipliğini Konya ve Bursa yaptı. Konya’da gala yaptık. Bugün de festivalimizi, güzel bir gece ile sonlandıracağız. Festivale destek veren ve katılan herkese teşekkür ederim” dedi.
Eda Sürmeli, festival çerçevesinde 130 senaryodan 7 senaryonun dereceye girdiğini anlatarak, final gecesinde 33 bin lira ödül dağıtılacağını ekledi
"GENÇ ARKADAŞLARIMI YÜREKLENDİRMEYE GELDİM"
Festivale katılan oyuncu Ghassan Massoud, Bursa’da olmaktan dolayı büyük şeref duyduğunu anlatarak, "Buraya genç sinema sanatçılarına destek vermek için geldim. Genç arkadaşlarımızı yüreklendirmek lazım. Onların yanında olmalıyız. Gençlerimizin bu heyecanını görünce gurur duyuyorum. Herkese teşekkür ederim" diye konuştu.
Film projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Massoud, "Özellikle sufi bir çalışma olursa seve seve Türkiye’deki bir film projesinde rol alabilirim. Ben şimdiye kadar Kelebek ve Kurtlar Vadisi Irak filminde rol aldım. 3. bir çalışma için teklif gelirse, hay hay kabul ederim" diye konuştu.
“GÜZEL BİR PROJEYE İMZA ATMIŞLAR”
Sinema sanatçısı Mustafa Zamani ise, "Bursa’da bulunmak çok güzel bir duygu. Güzel bir projeye imza atılmıştır. Kendi değerlerimize her zaman sahip çıkmalıyız. Türkiye’de bulunan bu değerlerin sinemaya yansıtılması güzel bir çalışmadır. Bu değerlerimizi korumalıyız. Ben de burada olmaktan dolayı çok mutluyum” ifadelerini kullandı.
ÜNLÜ OYUNCUDAN GENÇ YÖNETMENE TEBRİK
Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Festivalde en iyi kısa film ödülü Orhan Dede’nin yönetmenliğini yaptığı ‘Ev’ filmi aldı. Orhan Dede’ye 10 bin liralık ödülünü Aytuğ Onur ile İlker Duran verdi. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona ererken, ünlü oyuncu Ghassan Massoud genç yönetmen Dede’yi kutladı.

FOTOĞRAFLI