İSTANBUL, () SİYAH Gelinlik, Yabancı Ses, Yoksul Ruh ve Öznesi Sen kitaplarının yazarı Seda Küçük’ün yeni romanı “Sarı Yaz” raflardaki yerini aldı.

Sarı Yaz; evliliği çatırdayan İrem’in, eşini kaybetmemek adına verdiği büyük mücadele, sonrasında baş başa kaldığı yalnızlığıyla hayata tutunma çabaları, gelen bir telefonla geçmişe çıktığı yolculuğu, ailesiyle ilgili gün yüzüne çıkan sırlarla savruluşunuve bu süreçte hayatına giren yeni bir adamla yaşadıkları nefes nefese bir macerayı anlatıyor.

İNSANLARIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU
Beşinci kitabıyla okurlarının karşısına çıkan Yazar Seda Küçük “Sarı Yaz”la ilgili şunları söyledi:
“Son yıllarda toplumun psikolojisi bozuldu. Özellikle metropollerdeki insanlar; bırakın iyi yaşamayı sadece hayatta kalabilmek için büyük bir mücadele veriyor. Gün ağarmadan evlerinden çıkıp saatlerce trafikte kaldıktan sonra işlerine gidiyor, geç saatlere kadar çalışıp yine yollarda ömür törpüleyip evlerine dönüyorlar. Bu yoğun ve yorucu tempo; aile, arkadaş, komşuluk ilişkilerini de bitirme noktasına getiriyor. İnsanların enerjisi ve yaşama hevesi yok oluyor. Bu da başta İstanbul olmak üzere milyonların yaşadığı büyük şehirleri yaşayan ölüler mezarlığına dönüştürüyor.

Sarı Yaz’da; aşk ve tutkuyla evlenen, işlerinde başarılı bir çiftin bir süre sonra metropol hayatıyla tıkanan evlilikleri, bu evliliği kurtarmaya çalışırken verilen mücadele ve sonrasında gelinen yol ayrımları var.

İÇ İÇE GEÇMİŞ HAYATLAR
Ben, romanlarımda iç içe geçmiş hayatları örgülemeyi çok seviyorum. Hayatlarımıza giren herkesin bir görevi olduğuna inanıyorum. Kimileri bir dakika kimileri bir ömür bu yolculukta bize eşlik ediyor. Doğum ve ölüm arasında geçen bizim 'ömür' dediğimiz bu yolculuk, görenler için fırsatlarla dolu... Yol boyunca işaretleri iyi takip edenler mutluluğa ulaşıyor, bu işaretleri çözemeyenler ise mutsuz oluyor. Bu yolculuk boyunca ne hep mutluluk var ne de hep hüzün. Yaşamlarımız da bizi hayatta tutan kalp ritmi gibi. Nasıl kalp ritmi düz olduğunda yaşam duruyorsa hayatlarımız da durağanlaştığında ilişkiler ölmeye mahkum oluyor. İlişkilerin yaşaması için; sevgi, saygı ve hoşgörünün yanında birlikte kaliteli zaman geçirmek de çok önemli...

TABULAR İNSANLARI ÇEKİYOR
Son yıllarda özellikle yeni jenerasyon kitaplarda cinsellik çok fazla ön plana çıktı. Gelişmiş toplumlarda cinsellik eğitimin bir parçası. Bireyler belli bir yaşa geldiklerinde bu konuda donanımlı hale geliyorlar. Bizim gibi gelişmekte olan toplumlarda ise cinsellik söylemde ve görünüşte yok sayılıp, arka planda insanların yaşamlarını rehin alıyor. Bir tabu haline getirilen cinsellik, ilk etapta insanlara çekici gelebiliyor ama bir süre sonra dozu kaçırınca okuyucuyu uzaklaştırıyor. Ben, romanlarımda cinselliği, insanların gözüne sokmadan, dozunda kullanmaya çalışıyorum.”

BİR HAFTADA 100 BİN KİŞİ İZLEDİ
Uluslararası ödülü yönetmen Caner Küçük’ün “Sarı Yaz” için çektiği kitap fragmanı sosyal medyada bir haftada 100 binden fazla kişi tarafından izlendi. Yazara ait Yabancı Ses Prodüksiyon’un yapımcılığında gerçekleşen 1.5 dakikalık fragmanın senaryosu da Seda Küçük’e ait. Seda Küçük, “Henüz kitap raflara çıkmadan fragmanı yayınladık. İnanılmaz ses getirdi. Bazı yapımcılar kitabın film haklarını satın almak için benimle iletişime geçtiler. Görüşmelerimiz devam ediyor. Kitabın ve fragmanın gördüğü ilgiden çok memnunum” dedi.

SEDA KÜÇÜK KİMDİR

İstanbul'da, 1982 yılında doğdu. Eyüp Süper Lisesi'nden mezun oldu. Trakya Üniversitesi Seramik Bölümü'nü bitirdi. İki yıl süreyle Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Harbiye Askeri müzelerinde, Kalemkâr olarak çalıştı. Boya ve toz alerjisi yüzünden doktorların da tavsiyesi üzerine mesleğini bıraktı. Lise yıllarından itibaren hobi olarak küçük hikâyeler yazıyordu.

2010 yılının Ocak ayında; bir ailenin dramını anlattığı ilk romanı "Siyah Gelinlik” raflardaki yerini aldı. Bu ilk romanında toplumsal bir yara olan ‘Çocuk Anneler' sorununu da gündeme getirdi. 2011 yılının Ekim ayında; insanlarla içsel yolculuklara çıktığı, aşk üzerine unutulmaz, çarpıcı ve hepsinden öte sorgulayan "Yabancı Ses” romanını çıkardı.

"Uzaktan Kumanda” internet sitesinde bir süre günlük köşe yazıları yayınlandı. L'Variette” moda dergisinde ‘Bir Yaşam Bir Hikâye” adıyla başarı öyküleri yazdı. Röportajları, okuyuculara hikâye formatında sunarak basında yeni bir tarz yarattı.

Şubat 2014'te yayınlanan üçüncü romanı "Yoksul Ruh"ta aşk, ihanet ve isyan sarmalında, fırtınalı bir hayat yaşayan Elif'in, sakin limanlara yolculuğunu anlattı.

Kasım 2015'te çıkan 4'ünca kitabı "Öznesi Sen" de ise aşkını, vazgeçişlerini, öfkesini ve inadını hayatlarımıza kırık dökük cümlelerle bırakırken okuyucuyu da bu eşsiz hikayede başrole ortak etti. 21 Mart 2017’de raflara çıkan 5’inci romanı “Sarı Yaz” da; aşk ve tutkuyla evlenen, işlerinde başarılı bir çiftin bir süre sonra metropol hayatıyla tıkanan evlilikleri, bu evliliği kurtarmaya çalışırken verilen mücadele ve sonrasında gelinen yol ayrımları var. 

Patentini satın aldığı "Yabancı Ses” ismiyle bir prodüksiyon şirketi kurdu. Yazar bir taraftan romanlarını yazarken diğer yandan da profesyonel ekibiyle dergi, fotoğraf, film ve tasarım alanlarında hizmet veriyor. Yazar, Gazeteci Mustafa Küçük'le evli.

(FOTOĞRAF)