ADANA'da Seyhan Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 'Yaşar Kemal Sanat Günleri' kapsamında çok sayıda ünlü ismin katılımıyla paneller düzenlendi.
'Hemşerimiz Yaşar Kemal' sloganıyla 6 Ekim'de başlayıp 9 Kasım'da sona erecek Yaşar Kemal Sanat Günleri çerçevesinde, Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde 3 ayrı oturumda paneller yapıldı. Bugüne dek Yaşar Kemal sergisi, drama atölyesi, paneller, film gösterimleri, konser ve söyleşi gibi çok sayıda kültür-sanat etkinliklerinin yapıldığı Yaşar Kemal Sanat Günleri'ne Zülfü Livaneli, Nebil Özgentürk, Arif Keskiner, Özdemir İnce, Ahmet Güneştekin ve Kenan Mortan gibi isimler katıldı.
BABAN: ANMAK ÖNEMLİ VE ANLAMLI
Yaşar Kemal'e ilişkin film gösteriminin yapıldığı etkinlikte katılımcılara seslenen Yaşar Kemal Vakfı Başkanı ve eşi Semiha Ayşe Baban, gösterilen ilgiye teşekkür etti. Yaşar Kemal Sanat Günleri kapsamında 700 çocuğun sanat atölyelerine katıldığını anımsatan Baban, "Çocuklarımız Yaşar Kemal'in edebiyatını yeniden yaşadı ve yaşattılar. Yaşar Kemal'i bu topraklarda anmak çok anlamlı ve önemli" dedi. Seyhan İlçe Belediyesi Başkanı CHP'li Zeydan Karalar da Yaşar Kemal için yapılan buluşmaların önemli olduğunu kaydetti.
PANELLERE İLGİ
Yazar Özdemir İnce'nin de Yaşar Kemal'e ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaştığı etkinlikte, yazar Zafer Doruk'un moderatörlüğünde Dr. Ayşegül Tözören, Feridun Andaç ve Mine Hoşcan Bilge, 'Yaşar Kemal Romanı' isimli söyleşi düzenlendi. Moderatörlüğünü Nebil Özgentürk'ün yaptığı 'Gazeteci ve Şair Yaşar Kemal' konulu panelde Güven Turan, Prof. Dr. Kenan Mortan ve Hülya Ekmekçi sunum yaptı. Moderatörlüğünü Zülfü Livaneli'nin üstlendiği 'Anılarla Yaşar Kemal' panelinde ise Ahmet Güneştekin, Arif Keskiner, Müşir Kaya Canbulat ve Zeynep Oral konuştu.
YAŞAR KEMAL'İN KÖYÜNDE BULUŞACAKLAR
Yaşar Kemal Sanat Günleri'nin son günü olan 9 Kasım'da sanatçılar ve eşi Semiha Ayşe Baban, Yaşar Kemal'in köyü olan Hemite'yi ziyaret edecek. Ardından saat 18.00'de Lütfi Özgünaydın'ın 'Çukurova Yaşar Kemal' isimli fotoğraf sergisi ziyaret edilecek. Saat 19.00'da ise Zülfü Livaneli'nin katılımı ile Ferhat Livaneli Orkestrası konseri ve 'Yer Demir Gök Bakır' film gösterimi yapılacak. Son olarak Nebil Özgentürk'ün moderatörlüğünde Zülfü Livaneli ile söyleşi gerçekleştirilecek.

FOTOĞRAFLI