Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - VAKIFLAR Genel Müdürü Adnan Ertem, Karabük'ün tarihi ev ve konaklarıyla ünlü Safranbolu İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Ertem, tüm yurtta 4 bin 500'ü aşan yapıyla alakalı restorasyon çalışmaları olduğunu söyledi.
Vakfılar Genel Müdürü Adnan Ertem, önce Karabük Valisi Mehmet Aktaş'ı makamında ziyaret etti. Ertem, daha sonra tarihi ev ve konaklarıyla ünlü Safranbolu'da Dedeoğlu Camii'nde incelemelerde bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Ertem, Dedeoğlu Camii'nin tarihi bir yapı olmadığını ancak yıkılmak üzere olduğunu söyleyerek, "Kaymaları olan bir yapı. Onun yıkılıp yeniden yapılmasıyla ilgili yerinde görmek için bir ziyaretimiz oldu. İnşallah onu yıkıp oraya güzel bir cami yapacağız. Onun çalışmalarıyla ilgili bölge müdürümüze talimatı verdik" dedi.
Restorasyon çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Ertem, bütün bölgelerde 250 şantiyeleri olduğunu söyledi. Şu anda 4 bin 500 yapıyla alakalı restorasyon çalışmalarının sürdüğünü aktaran Ertem, aynı şekilde yurt dışında da restorasyon çalışmaları olduğunu belirtti. Ertem, "Haftaya nasip olursa Makedonya'daki bir caminin açılışına gideceğiz, restorasyonu bitti. Biz bu anlamda ecdadın bize bıraktığı mirasa yine onların bize bıraktığı gelirleri çerçevesinde, elimizden geldiğince gayret sarf ederek sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu anlamda iyi bir çalışma yürüttüğümüzü söyleyebilirim" dedi.

FOTOĞRAFLI