Yaşar ANTER/URLA (İzmir), () - İZMİR'in Urla İlçesi'nde konser veren dünyaca ünlü piyanist, devlet sanatçısı Gülsin Onay, sanatseverlerce ayakta alkışlandı. Ünlü tenor Hakan Aysev ile piyanist Onay'ın eşi Tony Scholl da sürpriz yaparak konserin sonunda birer eser seslendirdi.
Devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay, Urla'daki Pera Hotel'de konser verdi. Konseri Urla Kaymakamı Sefa Murat Demiryürek, Urla Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar, Güzelbahçe Belediye Başkanı CHP'li  Mustafa İnce, ünlü tenor Hakan Aysev, Aya Fotini Ortodoks Rum Kilisesi Başpapazı Kyrillos Sykis, eski bakanlardan Suat Çağlayan, modacı Zuhal Yorgancıoğlu ve yaklaşık 100 sanatsever izledi.
Onay, konserinde usta besteciler Beethoven'ın, Schumann, Adnan Saygun ve Chopin'in eserlerini seslendirdi. Yaklaşık 60 dakika süren konserin sonunda izleyiciler sanatçıyı dakikalarca ayakta alkışladı.
Sanatseverler arasında bulunan ünlü tenor Hakan Aysev ile Onay'ın kendisi gibi piyanist eşi Tony Scholl de sahneye çıkarak Onay ile birlikte biss yaptı. Hakan Aysev ve Scholl, 'O Semio' isimli eseri seslendirdi. Konser sonunda Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, piyanist Gülsin Onay'a çiçek verip, kutladı. Onay konserinin sonunda Bodrum'dan sonra Urla'da da bir ev alarak yılın belirli zamanlarını burada geçirmek istediğini belirtip, "Ülkemizin her yeri, Ege'nin her köşesi bir başka cennet, bundan sonra yılın bazı zamanlarını ailemle birlikte Urla'da geçireceğim. Ege'nin sıcaklığını bugün salonda hissettim çok mutlu oldum" dedi.
Piyanist Gülsin Onay'ın yarın saat 21.30'da Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Sahnesi'nde bir konser vereceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI