Mustafa ERCAN / MERSİN, () - TÜRKİYE'nin önde gelen ressamlarından Ahmet Yeşil'in adına Mersin'de düzenlenen 'Uluslararası Ahmet Yeşil Resim Yarışması'na dünyanın birçok ülkesinden 3 bin 200 eser gönderildi.
16'ncı Uluslararası Ahmet Yeşil Resim Yarışması, Mersin Doğa Okulları'nın Bahar Şenliği kapsamında gerçekleşti. 40 faklı ülkeden 5-13 yaş arası öğrencilerin eserlerinin yer aldığı yarışmanın değerlendirmesi okulun spor salonunda yapıldı. Salonun zeminine serilen resimler, aralarında Ahmet Yeşil'in de bulunduğu jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. 40 farklı ülkeden gönderilen 3 bin 200 resmi değer tek tek değerlendiren jüri seçim yaparken zaman zaman kendi arasında da tartıştı.
Adına yarışma düzenlenen Ahmet Yeşil, yarışma nedeni ile her yıl büyük bir yoğunluk yaşadıklarını belirterek, "Yarışmada 5-7 yaş grubu en zor gruptur. En iyi resimlerde bu yaş gurubundan çıkıyor. Bu eserler tam bir naif çocuk resmidir. Onun için bu yaş grubunda jüri olarak çok zorlanıyoruz. Çocukların iç dünyasını, kendilerini resimle ifade etmesi, kelime hazneleri yetersiz olduğundan dolayı resimle kendilerini ifade ediyorlar. Yaş büyüdükçe kelime hazinesi çoğalıyor, resim kalitesi düşüyor" dedi.
Mersin'de yaşayan bir sanatçı olarak adına resim yarışmasının düzenlenmesinin çok güzel bir duygu olarak değerlendiren Yeşil, "Mersin'de yaşayan bir sanatçı olarak uluslararası boyutta bir sanatçı olarak bunu kendi sanat dilimle belli bir noktaya taşıdım. Bir kolejin bir sanatçının adı ile böyle bir yarışmayı düzenlemesi kent içinde çok olumlu bir davranıştır. Bu yarışmada hem çocuklar, hem de gençler birçok değeri kazanıyorlar. Birçok değer üzerinden geleceği donuk sanat sanatçı adayları çıkıyor" diye konuştu.
Okul Müdürü İbrahim Belci de bu yıl gerçekleştirdikleri yarışmaya katılımın büyük olduğunu kaydetti. Yeşil'in sadece Mersin'in değil Türkiye'nin ve dünyanın tanıdığı bir ressam olduğunu vurgulayan Belci, "Ahmet Yeşil'in ismini verdiğimiz bu yarışmayı 16 yıldır bugünlere getirdik. Bugün de binlerce misafirimiz yarışmamıza ilgi gösterdi. Farklı kategoride Mersin'den yaklaşık 750 öğrenci yarışmaya katıldı. Ulusal ve uluslararası boyutta da şu ana kadar 40 ülkeden 3 bin 200 civarında resim var. Her yıl artan sayıda katılım oluyor. Bu yarışma sayesinde dünyanın 46 ülkesine ulaşabiliyoruz. Yarışmayı bugünlere getirdiğimiz için çok mutluyuz"
Yarışmanın sonucu önümüzdeki günlerde açıklanacak.

FOTOĞRAFLI