İSTANBUL, () TÜRK tasarımcı Gülnur Güneş, Amerika’daki Hoover Barajı’nda moda tarihine geçen önemli bir organizasyonda yeni koleksiyonunu tanıttı.

Dünyanın en ilginç yerlerinde yaptığı moda şovlarıyla tanınan moda prodüktörü Jessica Minh Anh’ın geçtiğimiz hafta ABD'nin Arizona eyaletinde sergilediği J Yaz Moda Şovu’nda Türk tasarımcı Gülnur Güneş de yer aldı. Mühendislik başyapıtı olarak tanımlanan Hoover Barajı’nda düzenlenen defilede Güneş, 6 parçadan oluşan Metis Koleksiyonu’nu sergiledi.

KAPADOKYA DAVETİ

Gülnur Güneş, böyle bir organizasyonda yer almanın heyecan verici olduğunu ifade ederek, “Bir tasarımcı olarak böylesine dev ve büyülü bir atmosferde yer almak heyecan vericiydi. Mühendislik harikası olarak adlandırılan bir barajda defile sergileyen bir Türk olmak ise ülkem adına ayrı bir gurur kaynağıydı. Böyle bir organizasyona beni davet eden Anh’a teşekkür ediyorum” dedi.

Paris’teki Eyfel Kulesi’ni bir podyuma dönüştüren, New York’taki One World Trade Center, Londra’daki Tower Bridge, Kuala Lumpur’daki Petronas İkiz Kuleleri’nin köprüsü ve Singapur’daki Körfez Bahçeleri’nde unutulmaz moda şovlarına imza atan Anh’ın gelecek defilesi için de Türkiye’yi öneren tasarımcı, “Eğer yeryüzünde eşsiz bir yer varsa orası kuşkusuz Kapadokya’dır. Dünya tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kapadokya’yı seçerseniz bugüne kadar yaptığınız en görkemli ve sıra dışı şova imza atmış olursunuz” ifadesini kullandı.

Jessica Minh Anh da Gülnur Güneş’i seçme nedenini şöyle açıkladı:

“Gülnur Güneş’in yumuşak kumaşlar üzerindeki modern kesimler aracığıyla duygusallık ve bireysellikten oluşan yaratıcı karışımının cazibesine kapıldım. Güçlü renklerin kullanıldığı net bir biçimlendirme ve başarı duygusunu aynı zamanda kusursuz silueti içinde yansıtan cazibe ve kadınsılığı görebilirsiniz.”

Organizasyonda Gülnur Güneş’in yanı sıra Anh’in davetlisi olan modacılar arasında Malezyalı moda evi Emmanuel Haute Couture, Perulu sanatçı Ani Alvarez Calderon, Pakistanlı tasarımcı Syeda Amera ile Brezilyalı tasarımcı Patricia Nascimento, İtalyan yetenek Kine Dione, Hong Kong markası Kaprise ve Teksas merkezli moda evi Aplomo da yer aldı.

 

(FOTOĞRAFLI)