Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Klasik Müzik Festivali, Ali Çetinkaya Tren Garı'nda, Prag Modern Genç topluluğunun konseriyle başladı.
Afyonkarahisar 13'üncü Klasik Müzik Festivali, tren garındaki açılış konseriyle başladı. Notalara, tren ve düdük sesinin karıştığı festivalin açılış konserini, Prag Modern Genç topluluğu verdi. Konser için getirilen koltukların tamamen dolması üzerine tren garının bekleme salonundaki koltuklar da sanatseverler için perona taşındı. Prag Modern Genç topluluğunun 6 üyesi, performanslarıyla izleyicilerin beğenisini kazandı. Zaman zaman tren ve düdük seslerinin notalara karıştığı konserde, sanatçılar ayakta alkışlandı.
TREN HAREKET ANONSU GÜLDÜRDÜ
Viyolonsel sanatçısı Stepan Drtina ise solo performansı sırasında istasyona giren trenin gürültüsüne rağmen çalmaya devam etti. Drtina, trenin hareket anonsunun verilmesiyle gülmeye başladı ve eseri çalmayı yarıda durdu. İzleyenlerin alkışlarıyla destek verdiği Drtina, anonsun sona ermesinden sonra yeniden çalmaya devam etti.
Festival Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, Afyonkarahisar'da düzenledikleri caz ve klasik müzik festivallerinin 13'üncü yıla girdiğini söyledi. Toplam 26 festival düzenlediklerini hatırlatan Başkadem, festivalin özellikle okul etkinlikleri bölümüyle çocuklara sanatı sevdirmeyi amaçladığını vurguladı.
Festivalin açılış konserini, Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Müdür Vekili Kazım Çengelci ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile çok sayıda sanatsever izledi.

OB(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)