Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde engelli çocuklar yararına sahneye çıkan tiyatro sanatçısı Sunay Akın, sergilediği 'İki Kitap Bir Heves' adlı oyunda gelişmekte olan ülkeler ile gelişmiş ülkeler arasındaki konulari trajikomik bir şekilde anlattı. Akın, sahneden verdiği mesajlarla hem güldürdü hem de düşündürdü.
Tiyatro sanatçısı ve araştırmacı yazar Sunay Akın, Bodrum Sağlık Vakfı bünyesinde eğitim gören engelli çocuklara destek vermek amacıyla tek kişilik oyunu 'İki Kitap Bir Heves'i Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde sahneledi. Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Bizer, BESİAD Başkanı Engin Kaplan ve yaklaşık 500 kişinin izlediği oyunda Akın, anlattığı olaylarla geçmişle bugün arasında köprüler kurdu, gelişmekte olan ülkeler ile gelişmiş ülkeler arasındaki okuma, tiyatro izleme, müzeleri gezme, konsere gitme gibi kültür ve sanat etkinliklerine halkın ve devletin ilgisini, kitap okuma alışkanlığını, trajikomik olaylar eşliğinde anlattı.
Sunay Akın, "Sanatçı her insanın içinde bir yaratıcı düşünce vardır. İnsan bu düşünceyi buldukça, buna yaklaştıkça mutlu olur. Asıl olan sensin, bu yaratıcılık ve merak duygusunu taşıyan insan! Kişinin kendini geliştirmesinde, aydınlanmasında önemli olan sorulardır, adımlar sorularla atılır. Kişi bu sorularla açtığı kapının ardından kavuşacağı ışıkla yıkacaktır aklının içinde örülen duvarları" dedi.
Oyun sonunda Vakıf Başkanı Ahmet Bizer, sanatçıya çiçek vererek teşekkür etti.

YA(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)