Sivas Kongresi'nin 93'üncü yıl dönümü etkinleri kapsamında Şifaiye Medresesi ve Çifte Minare'de kitap fuarı açıldı. Valilik, belediye başkanlığı, İl Özel İdaresi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası gibi çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle hazırlanan fuara 123 yayınevi katılıyor.

Vali Zübeyir Kemelek, açılışta yaptığı konuşmada, herkesi kitap okumaya davet etti. Bir ülkenin gelişmesi için kitap okumanın ve okutmanın oldukça önemli olduğunu kaydeden Kemelek, "Bu organizasyonla genç nesillere ve okuyabilecek herkesi kitapla buluşturmak gibi büyük bir görev üstlenmiş oluyor." dedi.

Fuarın çok önemli bir haftaya denk geldiğine işaret eden Kemelek, "Kitap, hayatın önemli bir unsuru, böyle bir fuarın önemli bir haftaya denk gelmesi takdire şayan." dedi. Kitap fuarı çerçevesinde dağıtan broşürlerdeki kitap okuma saatleri boyunca her gün gidip Şifaiye Medresesi'nde kitap okunabileceğini söyleyen Kemelek, fuar süresince satılan kitaplardan yüzde 25 indirimli kitap alınabileceğini ve okurların yazarlarla buluşma imkânı bulacağını ifade etti.

Açılışa AK Parti Milletvekili Hilmi Bilgin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile il protokolü, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışın ardından Vali Kemelek ve beraberindekilerle birlikte yayınevlerinin stantlarını gezdi. Kemelek, Zaman Kitap tarafından açılan standa da uğrayarak kitaplarla ilgili bilgi aldı.

Yazarlar Ahmet Turan Alkan, Beşir Ayvazoğlu, Yavuz Bülent Bakiler, Senai Demirci, Sunay Akın ve Sevilay Yükselir ile birlikte 9 yazar kutlama çerçevesinde düzenlenecek imza günlerinde okurlarıyla buluşacak.

İlk gün, Berat Demirci, Doğan Kaya, Kadir Üredi ve Müjgan Üçer imza günü düzenlerken, Yarın Sunay Akın, Pazar günü Yavuz Bülent Bakiler ve Yavuz Bahadıroğlu, Pazartesi Sevilay Yükselir, Senai Demirci ve Cemal Safi, Salı günü ise Ahmet Turan Alkan ve Beşir Ayvazoğlu imza günleriyle fuarda kitapseverlerle bir araya gelerek imza kitaplarını imzalayacak.

Fuar, 31 Ağustos 4 Eylül tarihleri arasında açık kalacak.