İSTANBUL,() Efsane sanatçı Semiha Berksoy’un ilk galeri sergisi ‘Halüsinasyon Duvarı’, iş ve sanat dünyasının ünlü isimlerini buluşturan Gala Gecesi ile birlikte Galerist’te ziyarete açıldı.

Semiha Berksoy’un 70 yıla yayılmış çok yönlü sanat üretimini yansıtan; resim, ses kaydı, video, fotoğraf, kişisel obje ve belgelerden oluşan ‘Halüsinasyon Duvarı’ adlı sergi, 10 Ocak 2015 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

‘Halüsinasyon Duvarı’ sergisine ev sahipliği yapan ve sanatçının ulusal/uluslararası temsiliyetini üstlenen Galerist ile Semiha Berksoy Vakfı işbirliği; Semiha Berksoy Müzesi’nin kuruluş hazırlıklarına da hız kazandırdı. İçinde yer alacak tiyatro ve konser salonlarının yanı sıra sahne eğitimlerinin de verileceği müze, sanatçının eserlerinin sergileneceği bir alanla sınırlı kalmayacak, aynı zamanda yaşayan bir mekan olacak.

Türkiye sanat tarihinin en önemli temsilcilerinden Semiha Berksoy’un yaşamı ve eserleri ile yeniden hayat bulmasına yönelik çalışmalardan ilki; ‘Halüsinasyon Duvarı’ isimli sergi, sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Dünyaca ünlü sanatçının ulusal ve uluslararası temsiliyetini üstlenen Galerist’in ev sahipliğini yaptığı sergi, 12 Kasım Çarşamba günü Passage Petit-Champs binasında gerçekleştirilen Gala Gecesi ile kapılarını ilk kez araladı. Sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinin buluştuğu bu özel davette, serginin öngösterimi gerçekleştirildi, Semiha Berksoy onuruna yemek düzenlendi. Bu özel gecede, Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ile ünlü sanatçının kızı Zeliha Berksoy, gecenin ve serginin önemine dair, Semiha Berksoy’u onurlandıran konuşmalar yaptılar.

70 YILLIK BİRİKİM

‘Halüsinasyon Duvarı’, Semiha Berksoy’un 70 yıllık başarılarla dolu ve sıra dışı bir yaşama yayılan pratiğinden önemli bir kesit sunacak. Berksoy’un çok yönlü sanat üretimini yansıtan, resim, ses kaydı, video, fotoğraf, kişisel obje ve belgelerin yer alacağı kapsamlı bir seçkiden oluşacak sergi, sanatçının eserlerine farklı bir bakış açısı getirerek, sanat hayatını dinamik ve alışılagelmemiş bir biçimde yorumluyor. “Dünyaya ait bir tanrıça” olarak da nitelendirilen ünlü sanatçının eserlerinden sergide öne çıkanlar arasında, ‘Annem ve Ben’, ‘Anneme Otoportre’ ve ‘Otoportre’ de yer alıyor. Türkiye sanat tarihinin ünlü isimlerinden Semiha Berksoy’un uzun süredir beklenen sergisi, Tepebaşı’ndaki Galerist’te, 10 Ocak 2015 tarihine kadar, Salı’dan – Cumartesi’ye kadar 11:00 – 19:00 saatleri arasında, Pazartesi günleri ise randevu ile gezilebilecek.

(FOTOĞRAF)