Bölge Tiyatrosu'nun geleneksel hale getirdiği 2 gün süren '5'inci Çocuk Oyuncular Sahnesiz Oyunlar Buluşması' sona erdi. 'Cadde, sokak, çarşı pazar, yer gök tiyatro' sloganı ile yapılan sahnesiz oyunlar buluşması kente renk kattı.

Bir alışveriş merkezinde 10-11 Ocak tarihleri arasında bu yıl 5'incisi düzenlenen Çocuk Oyuncular Sahnesiz Oyunlar Buluşması'nda 'Değişim, Dönüştürülebilenlerdenmişmişiz, Tratjik Trafik Grafik, Albüme Sığmayanlar, Beden Neden Benden, Paydostpaylaş, Sürüngen, İletişemeyenler, Umutdum-Unuttun ve Tebeşir' oyunlarını, 6 ile 17 yaş arasında oluşan tiyatro okulu gurupları sergiledi. Her oyun küçük izleyicilerin yanı sıra büyükler tarafından da büyük beğeni ve ilgiyle izlendi. Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, şöyle dedi:

"Öğrenciler büyük heyecan içersinde bu oyunları sergilemek için hazırlandı. Hareket ve beden dilinin çok iyi kullanıldığı ayrıca birbirinden farklı kostümlerin yer aldığı oyunlarda çocuklarımız kendilerini geliştirme imkanı buluyorlar. Aynı zamanda özgüvenleri artıyor."