İZMİRLİ Ressam Şefkat İşleğen'in 'Renk ve Ahenk' adlı sergisi ABD'deki Boston Üniversitesi Thurman Kültür Merkezi'nde 2 Kasım'da açılıyor. New England Türk Amerikan Kültür Derneği'nin (TACS-NE) Boston Üniversitesi Howard Thurman Center ile birlikte düzenlediği ve Dışişleri Bakanlığı ile Türk Hava Yolları tarafından desteklenen sergi, 15 Aralık'a kadar gezilebilecek.
 Ressam Şefkat İşleğen, 21'nci Boston Türk Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bir resepsiyonla açılacak sergisine özgün baskı tekniğini kullanarak yaptığı resimleriyle katılacak. Fazla renk kullanmaktan çok, bir rengin çeşitli tonlarına yer veren, genelde çok canlı tonlar yerine, ışığın yardımıyla belli olan ve izleyicinin çözümleyeceği renklere öncelik tanıyan İşleğen, yurt dışı sergilerinden birini daha açmanın yanı sıra İzmir'i Boston'da temsil etmenin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. İşleğen, sanatı ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlatırken şöyle konuştu:
"Her zaman bilinenin aksine kulak dinlemez, gözler, beynin yardımıyla bilinçlenmemizi sağlar. Resimdeki ritim denge renk gözlerle algılanır ve anlam kazanır. Özellikle soyut resimde bu bilinçlenme çok önemlidir yaşamımızdaki kişiye ait olaylar izleyicinin adlandırdığı şekilde var olur. Resmin içinde izleyici ancak görmek istediğini görür çizileni değil."

FOTOĞRAFLI