Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (ANTALYA) – ULUSLARARASI Antalya Film Festivali’nin ulusal dalda yarışan son filmi ‘Rauf’un gösterimi yapıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 53’üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ulusal film dalında yarışan son filmi olan ‘Rauf’un galası Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda gerçekleştirildi. Gösterimin ardından film ekibi, söyleşiye katıldı. Filmin yönetmenlerinden Barış Kaya, film sürecinde şanslı olduklarını söyledi. Kaya, “Hiç çamura batmadan ilerledik” dedi.
'KÜRT KÖYÜNDE GENÇLER KÜRTÇE BİLMİYOR'
Bir seyircinin, “Kürt filmi çekiyorsunuz, ama neden filmde hiç Kürtçe yoktu” sorusuna filmin diğer yönetmeni Soner Caner, filmin Kars’ta geçtiğini söyledi. Filmin kaynağının kendi yaşamı ve köyü olduğunu kaydeden Caner, “Köyde yaşlılar Kürtçe konuşuyor, ama gençler ve çocuklar Türkçe konuşuyor. Türkçe bilmek bizim köyde başarı olarak gösteriliyordu. Kendi yaşadığım bölgede yaşlılar dışında kimse Kürtçe konuşmuyor” diye konuştu.
RAUF HAKKINDA
Reklam ve sinema sektöründeki deneyimlerini arkasında değerlendiren Barış Kaya ile Soner Caner’in yönetmenliğini paylaştıkları ‘Rauf’, Anadolu’da destan ve masallardan beslenmiş bir hayat tasavvuru içinde biraz Mecnun biraz Ferhat olan bir çocuğun romantik hayallerine ortak ediyor seyirciyi. Fonda ise geleneksel taşra yaşamı, halen toplumsal bir dinamik olan usta çırak ilişkisi ve çarpıcı doğa manzaraları var. Filmin başrollerini Alen Gürsoy, Yavuz Gürbüz ve Şeyda Sözüer üstleniyor. Antalya Film Destek Fonu’ndan aldığı destekten sonra dünya festivallerine de davet edilmeye başlanan Rauf, Avrupa Film Akademisi (EFA) tarafından da bu yılın en iyi 50 filminden biri olarak seçildi.

FOTOĞRAFLI