52'NCİ Uluslararası Antalya Film Festivali'nin 'Ulusal Uzun Metraj' yarışma filmlerinden 'Misafir'in galası, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) yapıldı.
Yönetmenliğini Mehmet Eryılmaz'ın yaptığı, Melek Çınar ve Zümrüt Erkin'in oyuncu olarak yer aldığı, Ragıp Durak'ın yardımcı yönetmen ve Pelin Türk'ün sanat yönetmeni olarak görev yaptığı film evrensel bir tema olan anne- kız ilişkisini ölüm teması çevresinde merkeze alıyor. Aile içi cinsel taciz meselesini de alt hikaye bağlamında gündemine alan filmin genelinde birbirlerine alt bağlarla bağlanan aile fertlerinin hikayeleriyle trajediden beslenen bir umut duygusuyla, tutunamayanların hikayesi anlatılıyor.
Filmin gala gösterimini seyircilerle birlikte festivalin ulusal jürisi de izledi. Dizi çekimleri nedeniyle festivalin ilk iki gününde bulunmayan jüri üyesi Şerif Sezer de 'Misafir'in gösterimiyle birlikte jürideki yerini aldı.
Gösterimin ardından düzenlenen söyleşide Yönetmen Eryılmaz, 'tutunamayanlar' hikayesinin hep ilgisini çektiğini belirterek, bu filmde merkezinde kadın olan, bir 'tutunamayanlar' hikayesi anlattıklarını söyledi. Eryılmaz, “Ülkenin değil dünyanın kurtuluşu için kadınlar ayağa kalkmadan bir şeyin değişeceğine inanmıyorum. Kadınlar direksiyona geçmeden dünyanın kurtuluşu yok" dedi.
Eryılmaz, 'Misafir'i İstanbul Küçükarmutlu'da çektiklerini ve küçük yıldızları Melek Çınar'ı da orada bulduklarını söyledi. Hem gösterimde hem de söyleşide ilgi odağı olan küçük yıldız, mahallesini çok sevdiğini söyledi, rol aldığı filmi de güzel bulduğunu belirterek, “Çok güzel olmuş. Ellerimize sağlık" dedi.

FOTOĞRAFLI