Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), () - MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, 10 yıl önce bir apartman inşaatının temel atma çalışmasında tarihi kalıntılara rastlanılması üzerine başlatılan ve daha sonra yarım kalan kurtarma kazıları tekrar başladı.
Milas'ın Hayıtlı Mahallesi Nur Sokak'ta yer alan bir arazide 10 yıl önce başlatılan inşaat temel kazı çalışmalarında tarihi kalıntılara rastlandı. Bunun üzerine temel çalışmaları durduruldu. Alanda ise Milas Müze Müdürlüğü ekiplerince kurtarma kazı çalışmaları başladı. Bir süre sonra durdurulan çalışmalar, arazi sahibinin başvurusu üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nün kararıyla tekrar başlatıldı.
Süren çalışmalarda arazide topraktan yapılmış çeşitli kaplar bulundu. Bölgede, Roma dönemine ait seramik fırını kalıntılarına da rastlanıldı. Daha önce yapılan çalışmalar sırasında bölgede, dört mezar kalıntısı da ortaya çıkarılmıştı. Kazı alanında farklı dönemlere ait yapı taşları da bulundu. Daha önceki yıllarda bölgedeki yapılaşmalar sırasında ortaya çıkan tarihi taşların bu bölgeye atılmış olabileceği düşünülüyor.
 
FOTOĞRAFLI