Mustafa ERCAN/MERSİN, () - SANAT Etkinlikleri Derneği ev sahipliğinde 'Mersin Ses Veriyor' sloganı ile 24 Mayıs-7 Haziran tarihleri gerçekleştirilecek olan 13'üncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin hazırlıkları tamamlandı.
Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, 15 gün sürecek olan etkinliklerin kentin sosyal ve kültürel hayatına büyük bir canlılık getireceğini söyledi. Yağcı, Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) kabul edilerek adını uluslararası alanda da duyurmayı başaran festivalin 13'üncüsünün bu yıl 'Mersin Ses Veriyor' sloganıyla yapılacağını kaydetti. Festivalin 16 Mayıs 2014'te tanıtım etkinlikleri ile başlayacağını vurgulayan Yağcı, etkinliklerin 24 Mayıs'taki açılış konseriyle devam edeceğini kaydetti.
Yağcı, festivale piyano sanatçısı Gülsin Onay, Buika, gitar satançısı Christina Sandsengen, Amerikalı soprano Angel Joy Blue, I Musici Di Roma, Yair Dalal, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Bülent Ortaçgil'in de yer alacağı dünyaca ünlü yerli ve yabancı 251 sanatçının katılacağını da sözlerine ekledi.

ME(AŞ/BK/CK) (FOTOĞRAFLI)