MERSİN, () - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından verilen Edebiyat Ödülü’nün 10’uncusu eleştirmen Doğan Hızlan’a verilecek.
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve Mersin’de edebiyat ilgisini geliştirmek, edebiyat okurlarının dikkatini nitelikli örneklere çekebilmek adına 10 yıldır Mersin Kenti Edebiyat Ödülü verildiğini söyledi. Edebiyat camiasından seçkin isimlerin yer aldığı Ödülü Değerlendirme Kurulu’nun kararını hiçbir etki altında kalmadan verdiğini vurgulayan Aşut, bu yıl ödülün Doğan Hızlan’a verileceğini belirtti.
Hızlan’ın ödülü kabul etmesinin Mersin için bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Aşut, "Sayın Hızlan edebiyat dünyamız ile okur arasında köprü görevi gören, eleştiri ve değerlendirmeleri ile düşünce dünyamızda yeni ufuklar açan, eserlere farklı bir gözle bakmamızı sağlayan üslubuyla edebiyatı bizlere sevdiren yapıcı bir kişi olmuştur. Onun umut kırmak yerine umut veren, yıkmak yerine yapan, cesaret kırmak yerine cesaret veren yazıları ve yorumları Türk edebiyatının yükselişinin ve düşünce hayatımızın zenginleşmesinin itici gücü olmuştur" dedi. 
Aşut, Hızlan'ın özellikle Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nün ülke çapında duyurulması ve bir marka haline gelmesinde büyük katkısı olduğunu da vurgulayarak, "Bu anlamda bu ödülü alması Mersinliler için ayrıca önemlidir. Aralık ayında yapılacak törenle Sayın Hızlan’a Mersin için, Mersin’in kültürel gelişimi için çok önemsediğimiz Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’nü takdim edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI